Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένα καλαθάκι με σκουπίδια (κεφ. 3/10)

Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Someone Like You" (κεφάλαιο 3/10).



Πρώτη φορά νιώθει πραγματικά γυμνός. Όπως νιώθει κάποιος όχι λόγω ντροπής, αλλά εξαιτίας μίας ασυνήθιστης συναισθηματικής γύμνιας και κενότητας.

Σηκώνεται από το κρεβάτι, μόνος του, στη βόλτα του δεν ήθελε κανέναν για παρέα. Βγαίνει έξω στο κρύο. Στην πραγματικότητα δεν έχει παγωνιά, αλλά αυτός είναι γυμνός... Βγαίνει με τα παπούτσια που έχει λιώσει, με τη φόρμα του και ένα φούτερ που του θυμίζει μία ιστορία με πραγματικό κρύο αλλά και τόση ζεστασιά...

Στο απέναντι σπίτι ένα ζευγάρι κάθεται στη βεράντα. Είναι αγκαλιασμένοι. Και ήρεμοι. Και όμορφοι. Το τραγούδι που ακούγεται από το ραδιόφωνο του σπιτιού τους είναι το Someone Like You της Adele.



Περπατάει και σκέφτεται ότι αρνείται. Αρνείται να κάνει το συνηθισμένο. Θα προτιμήσει να πονέσει. Εικόνες διαφορετικές θα περνάνε από μπροστά του αλλά η καρδιά του θα κοιτάζει καθαρά το κορίτσι στο βάθος.

Στρίβει ένα τσιγάρο. Αλλάζει γνώμη. Δεν θα περπατήσει. Θα κάτσει λίγο πιο κάτω από το γειτονικό σπίτι, και θα κάνει το τσιγάρο του ακούγοντας το τραγούδι. "I hate to turn up out of the blue uninvited, but I couldn't stay away, I couldn't fight it, I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded that for me it isn't over"... Το βλέμμα του κενό, και η σκέψη του σε κινηματογραφικά happy ending της ιστορίας του. Τον παρηγορούσε...

Το τσιγάρο τελειώνει. Σηκώνεται, βγάζει μία μικρή χαρτοπετσέτα από την τσέπη του, την διπλώνει όπως την πρώτη μέρα, γράφει "σ' αγαπώ", ανάβει τον αναπτήρα, και αφήνει τις στάχτες να πέσουν σαν ψιλή βροχή στο καλαθάκι με τα σκουπίδια.

Ήρθε η ώρα να επιστρέψει μέσα. Μόνος του ή με συντροφιά, δεν του έκανε διαφορά. Πάλι μόνος του ήταν. Ή μάλλον μισός. "Who would have known how bittersweet this would taste?"



Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Cold Wind Blows" (κεφάλαιο 1/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Secret Smile" (κεφάλαιο 2/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Someone Like You" (κεφάλαιο 3/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Comptine d'un autre été: l'après-midi" (κεφάλαιο 4/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "So Bad" (κεφάλαιο 5/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Φεγγάρια Χάρτινα" (κεφάλαιο 6/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Your Hand in Mine" (κεφάλαιο 7/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Nobody's Perfect" (κεφάλαιο 8/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Buon Giorno Principessa" (κεφάλαιο 9/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Take a Bow" (κεφάλαιο 10/10)


by Dominic

1 σχόλιο: