Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένα καλαθάκι με σκουπίδια (κεφ. 2/10)

Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Secret Smile" (κεφάλαιο 2/10).



Η μέρα είναι Παρασκευή. Από την Πέμπτη το βράδυ δεν έχει φάει τίποτα. Δεν ήθελε να φάει γιατί θα φούσκωνε η κοιλιά του. Αλλά και να ήθελε, τίποτα δεν θα κατέβαινε. Τι όμορφο άγχος!

Όλη η εβδομάδα γι' αυτόν ήταν εκείνη η μέρα. Από το πρωί δοκίμαζε ρούχα και άκουγε μουσική. Εκείνο το πρωινό άκουσε αρκετές φορές το Secret Smile των Semisonic. Δεν είχαν περάσει πολλές βδομάδες από τότε που έδινε τη συναυλία. Το ραδιόφωνο είχε παίξει αυτό το κομμάτι, και αυτό αρκούσε για να χαμογελάσει και να ηρεμήσει... Είχε τους λόγους του...



Με αυτόν τον ήχο, λοιπόν, στ' αυτιά του, ήταν έτοιμος πλέον να βγει έξω. Τικ-τακ, στάση, τικ-τακ, λεωφορείο, τικ-τακ, σταθμός, τικ-τακ, τρένο, τικ-τακ, τικ-τακ, τικ-τακ, τικ-τακ... Οι δείκτες του ρολογιού του είχαν πάψει να συμβαδίζουν με τον παλμό του. Οι σταγόνες ιδρώτα στο λαιμό του το πρόδιδαν αυτό.

Έφτασε. Έφτασε πιο νωρίς για να είναι σίγουρος. Κάθε φορά το ίδιο έκανε. Κάθισε στο παγκάκι της πλατείας και παρακολουθούσε ένα σκηνικό καθημερινότητας. Που να φανταζόταν ότι χρόνια μετά η ίδια εικόνα θα έμοιαζε στα μάτια του με σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Πιθανόν γαλλικής! Δέντρα, σκιές, αυτοκίνητα, κόρνες, ζευγάρια, παρέες και αγόρια με μακρυά σπαστά μαλλιά να παλεύουν να βγάλουν μία εντυπωσιακή φιγούρα με τα skate τους...

Μια μικρή παράλειψη τον κάνει να σηκωθεί και να περπατήσει βιαστικά προς το περίπτερο. "Πόσο κάνουν αυτές οι τσίχλες φράουλα;". Τις ανοίγει και βάζει δυο-τρεις στο στόμα του. Γυρνώντας στο παγκάκι, πετάει τα χαρτάκια από τις τσίχλες στο καλαθάκι με τα σκουπίδια.

Και περιμένει. Σκέφτεται πάλι τη συναυλία και την κοπέλα με το κατακόκκινο σεντόνι να τον κοιτάει από την ουρά του πιάνου. Τα μάτια του ανοιχτά αλλά χαμένα στη σκέψη του. Ώσπου ένα χέρι κουνιέται μπροστά στο πρόσωπο του. "Εεεεεε! Γεια σου! Αφαιρέθηκες;".



Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Cold Wind Blows" (κεφάλαιο 1/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Secret Smile" (κεφάλαιο 2/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Someone Like You" (κεφάλαιο 3/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Comptine d'un autre été: l'après-midi" (κεφάλαιο 4/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "So Bad" (κεφάλαιο 5/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Φεγγάρια Χάρτινα" (κεφάλαιο 6/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Your Hand in Mine" (κεφάλαιο 7/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Nobody's Perfect" (κεφάλαιο 8/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Buon Giorno Principessa" (κεφάλαιο 9/10)
Ένα καλαθάκι με σκουπίδια - "Take a Bow" (κεφάλαιο 10/10)


by Dominic

2 σχόλια:

  1. πολύ πολύ καλό! σαν γαλλική ταινία, μου θυμίζει την Amelie :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. an hmoun pao tha latreua to prwto eurwpaiko oso tipota allo..alla tha hlpiza to 7 to 8 to 9 kai to 10 an erthoun na einai ta kalytera!

    etsi kai edw elpizw ta epomena keimena na einai ta kalytera kai na min exoun graftei akomh alla na graftoun kai na einai vgalmena apo tainia opws leei kai o kurios louis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή