Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Μαγεία


Τέλη Δεκέμβρη και βρίσκεται πάλι σε μία αίθουσα αεροδρομίου να περιμένει την πτήση που θα τον πάει σπίτι. Πάντα ανυπομονεί για τις διακοπές των Χριστουγέννων! Ακόμα και η αίθουσα αναμονής έχει διαφορετική όψη αυτήν την περίοδο του χρόνου. Τα πάντα γύρω παίρνουν άλλη μορφή τα Χριστούγεννα, λες και κάτι γίνεται και όλα αυτόματα γίνονται πιο συμπαθητικά, πιο όμορφα. Λες κι αυτήν την περίοδο χάνονται τα προβλήματα, οι δυσκολίες, η μιζέρια της καθημερινής ρουτίνας. Λίγο υποκριτικό, σκέφτεται, αλλά - ακόμα και έτσι να είναι - δεν θα το άλλαζε ποτέ!

Οι ρόδες ακούμπησαν στο έδαφος και οι διακοπές του είχαν επίσημα ξεκινήσει. Ήταν έτοιμος να δημιουργήσει με τους αγαπημένους του τις τελευταίες αναμνήσεις μίας γεμάτης χρονιάς και να κάνει σχέδια για το νέο έτος που ερχόταν.

Οι αυτόματες πόρτες του αεροδρομίου ανοίγουν... Φωνές, γέλια, αγκαλιές, δάκρυα χαράς... Άνθρωποι που περιμένουν όσους επιστρέφουν. Ανάμεσα στο πλήθος των ατόμων, ξεχωρίζει στο βάθος γνώριμα βλέμματα. Χαμογελάει... Καλώς ήρθα σπίτι, σκέφτεται.


Αυτήν τη χρονιά πίστεψε και συ στη "μαγεία" των Χριστουγέννων, εμπνεύσου απ' αυτήν και άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να νιώσει. Να νιώσει χωρίς φόβο, χωρίς δισταγμό. Άλλωστε, για σκέψου, ποια είναι στ' αλήθεια η μαγεία των Χριστουγέννων;

Κέρδισε χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και, μέσα από την αγάπη που απλόχερα σου προσφέρουν, μάθε να αγαπάς τη ζωή.

Βάλε στόχο να γνωρίσεις τον εαυτό σου, τα αληθινά σου "θέλω", τις αδυναμίες σου. Αγάπησε τον εαυτό σου και άφησε τους άλλους να μπουν στη ζωή σου.

Αυτήν τη χρονιά μάθε να εμπιστεύεσαι ανθρώπους, καρδιές, όχι ονόματα!
Παραμέρισε για λίγο τη λογική, ζήσε ελεύθερα!
Εμπιστεύσου κι ας προδοθείς!
Ερωτεύσου κι ας πληγωθείς!
Βάλε συναίσθημα στη ζωή σου και δώσε αξία στα "μαγικά" που μέχρι τώρα παραμελούσες.
Βγες με τους φίλους σου, πολύ!
Χαμογέλα όσο πιο πολύ μπορείς, είναι πάντα στη μόδα, θυμάσαι;
Πήγαινε ένα μεγάλο ταξίδι ή μία μικρή εκδρομή ή για ένα γεύμα με φίλους.
Ζήσ' το, όμως, με τη ψυχή σου, απόλαυσέ το.
Κάνε όνειρα, τρελά... μεγάλα!
Γλέντα!
Νιώσε!
Ζήσε!

Φέτος να είσαι ΕΣΥ, να είσαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ!

Υ.Γ. Αυτά τα Χριστούγεννα πιστέψτε στους ανθρώπους! Καλές γιορτές σε όλους!



by Cos

1 σχόλιο:

  1. Εμπιστεύσου κι ας προδοθείς! Ερωτεύσου κι ας πληγωθείς! Αυτό είναι το νόημα, Cos. Να μη χτίζουμε τοίχους. Καλές γιορτές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή