Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κατσιμιχαίοι Vs Lucio Dalla

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του Lucio Dalla, αναδημοσιεύομε την επιλογή που είχαμε κάνει στη στήλη μας Διασκευές στις 16 Μαρτίου του 2010.



Ύστερα από e-mail που δέχτηκα από έναν φίλο της στήλης μας, σας παρουσιάζω τη σημερινή διασκευή. Οι πρωταγωνιστές για σήμερα είναι ο Πάνος και ο Χάρης Κατσιμίχας από την μία και ο Lucio Dalla από την άλλη. Τι τους ενώνει αυτούς τους 3; Μα φυσικά, ο Μάρκος και η Άννα! Ο Lucio Dalla τραγούδησε πρώτος για την Anna e Marco ενώ οι αδερφοί Κατσιμίχα διασκεύασαν αυτό το υπέροχο τραγούδι και το μετέφεραν στα ελληνικά!

Ας ακούσουμε, λοιπόν, το πρωτότυπο τραγούδι του Lucio Dalla με τίτλο "Anna e Marco"...



Και η ελληνικη εκδοχή των αδερφών Κατσιμίχα με τίτλο ''Μάρκος και Άννα''
...



Υ.Γ: Ευχαριστώ λοιπόν τους, φίλους της στήλης, Κώστα και Φαίδρα που κάποια γνώση παράπανω διαθέτουν στα ιταλικά ζητήματα. Αν θέλετε να μου στείλετε κι εσείς τις αγαπήμενες σας διασκευές, στείλτε στο e-mail: alexdib2005@hotmail.com.

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε τον συντάκτη Alejandro που λαμβάνει υπόψη του τα σχόλια και τις προτάσεις των αναγνωστών του. Και εγώ προτιμώ Lucio Dalla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3/3 lai gw lucio! an kai ta aderfia katsimixa exoun mia poli kali ermineia ...kamia fora omws o dimiourgos dinei alli mageia stin dimiourgia t....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προτιμω τους κατσιμιχαιους επειδη επι ενα χρονο το ακουγα αποκλειστηκα απο αυτους χωρις να εχω ακουσει καμια αλλη εκδοση,το λατρεψα και η ερμηνεια αυτη δε φευγει απο το μυαλο μου.. οπως και πολλα απο τα τραγουδια τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή