Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

"Έφυγε" ο Lucio Dalla



Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 69 του χρόνια, ο Λούτσιο Ντάλα άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη Μοντρό της Ελβετίας, όπου βρισκόταν για συναυλίες. Ήταν ένας από τους διασημότερους Ιταλούς τραγουδιστές με ένα τεράστιο ρεπερτόριο αφού είχε κλείσει στον χώρο 50 χρόνια.

Ο Ντάλα γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1943 και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική το 1962, παίζοντας κλαρίνο στην ψυχαγωγική ομάδα "Flippers". Εκεί έγινε γνωστός και το 1964 έκανε ντεμπούτο στο τραγούδι χάρη στις προσπάθειες του Τζίνο Πάολι. Το 1970 έκανε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, το "Occhi di ragazza" που ανέβηκε και στην κορυφή των charts.

Μετά ασχολήθηκε και με την στιχουργική, με το άλμπουμ "Come e profondo il mare" το 1977. Τότε ήρθε και η αγάπη του λαού προς το πρόσωπο του και ο χαρακτηρισμός "Τροβαδούρος της Αγάπης". Αρκετοί δίσκοι, αρκετές συναυλίες μέχρι το μεγάλο ρεκόρ για τον Λούτσιο Ντάλα. Το 1990, το άλμπουμ "Cambio" φτάνει στην πώληση 1.400.000 αντίτυπων, νούμερο που ακόμα είναι ρεκόρ στην γείτονα χώρα.

Ο Λούτσιο Ντάλα συνεργάστηκε με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, παγκόσμιας φήμης και άφησε το καλλιτεχνικό του στίγμα στη μουσική σκηνή.


πηγή: sport-fm.gr

1 σχόλιο: