Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σάλο έχει προκαλέσει ο Ρυθμός 94.9 με τον καινούργιο διαγωνισμό

Ο κακός χαμός γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα social media με τον νέο διαγωνισμό του σταθμού Ρυθμός 94.9 όπου το έπαθλο είναι... πλαστική στήθους.

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν έντονα κατηγορώντας τον σταθμό για σεξισμό και καλλιέργεια στερεοτύπων. Άλλοι με καυστικότητα αναρωτιούνται για ποιον λόγο δεν υπάρχει αντίστοιχος διαγωνισμός και για τους άνδρες που να αφορά άλλα επίμαχα σημεία του σώματος.

Από την άλλη μεριά, απ' ό,τι φαίνεται πρόκειται για έναν πολύ πετυχημένο διαγωνισμό εφόσον η συμμετοχή είναι τεράστια. Πολλές γυναίκες, λοιπόν, συμπληρώνοντας την απαιτούμενη φόρμα και βρίσκοντας σε φωτογραφία το πώς θα ήθελαν ιδανικά να είναι το στήθος τους, το ανεβάζουν στο twitter με την επισήμανση #KantaDikaSou. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό.

Κάθε μέρα, και για 15 μέρες, στην πρωινή εκπομπή του Ρυθμού κληρώνεται και από μια τυχερή. Από αυτές θα βγει η τελική και μόνη νικήτρια που θα είναι wannabe κάτοχος του στήθους των ονείρων της.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας για όλο αυτό;






4 σχόλια:

  1. Τα στερεότυπα είναι λάθος. Με οποιαδήποτε μορφή και για οποιοδήποτε σκοπό. Ντροπή σε ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας να επιλέγει τέτοια "έπαθλα". Δεν είμαι πατέρας, αλλά αν ήμουν θα πάλευα σκληρά η δική μου κόρη να μην έχει ανάγκη τέτοια "έπαθλα". Ξανά ντροπή στο ραδιοσταθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι και γιατί έχουν καλλιεργηθεί αυτά τα στερεότυπα; Επιπλέον το ρητό δεν υπάρχει καλή και κακή διαφήμιση πόσο ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο σκοπός είναι απλά να ακουστείς και να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα (το λεγόμενο awareness στη γλώσσα των marketers) τότε το ρητό ισχύει 100%. Ο σκοπός όμως ΔΕΝ πρέπει να αγιάζει τα μέσα γιατί ότι κάνουμε έχει αντίκτυπο στη κοινωνία, ειδικά αν είσαι ένας ραδιοσταθμός. Τα στερεότυπα έχουν καλλιεργηθεί για να εξυπηρετήσουν όλους εκείνους τους σκοπούς, με απλά λόγια τα ΛΕΦΤΑ. Άλλο όμως είναι η καλλιέργια ενός στερεοτύπου και άλλο - και πολύ χειρότερο - να βλέπεις όλα εκείνα τα στερεότυπα και να επιλέγεις όχι μόνο να τα διατηρείς αλλά επιπλέον να τα χρησιμοποιείς για να πετύχεις τους ευτελείς σκοπούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραγικό απλά! Πρώτα απ' όλα, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα μια γυναίκα να αναγκαστεί να κάνει πλαστική στο στήθος για λόγους υγείας και εντελώς διαφορετικό να πάει να τα φουσκώσει για να τραβάει τα βλέμματα και όχι μόνο επάνω της. Καταλαβαίνω ότι το image παίζει καθοριστικό ρόλο στη ναρκισσιστική κοινωνία που ζούμε αλλά όταν μια γυναίκα έχει ανάγκη τον πλαστικό χειρουργό για να επιβεβαιωθεί ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ τον εαυτό της και τον υποτιμά με τον χειρότερο τρόπο!!! Είναι ντροπή για ολόκληρη την κοινωνία, και ιδίως για τους γονείς όλων αυτών των γυνακών που τρέξανε σαν τον μελίσσι να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το αίσχος, ένας ραδιοφωνικός σταθμός να προωθεί τέτοιου είδους μηνύματα. Ειλικρινά, σε κάτι τέτοιες στιγμές χαίρομαι που έχω τους γονείς που έχω γιατί μπορεί να μην είναι τέλειοι αλλά τουλάχιστον με μάθανε να μην έχω complex για την εξωτερική μου εμφάνιση και να μην έχω ανάγκη από τέτοια έπαθλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή