Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Creativity - Ο δημιουργός (10/10)


Τελευταίο κεφάλαιο. Μουσική επιλογή; Οι Rolling Stones! Η ζωντανή απόδειξη της δημιουργικότητας εφ' όρου ζωής. Πάμε για επίλογο, λοιπόν!



Γιατί Creativity; Ο συγκεκριμένος όρος είναι ο πιο σημαντικός στη ζωή μου. Είναι το μυστικό της ευτυχίας. Το μυστικό του έρωτα, της αλήθειας, του γέλιου. Το μεγαλύτερο αντίπαλο δέος στον θάνατο.

Είναι, όμως, μία δύσκολη κατάκτηση, μία συνεχόμενη μάχη. Τη δημιουργικότητα μπορεί να παλέψεις χρόνια να την ενεργοποιήσεις και γρήγορα να βρεθείς πάλι σε θέση να την αναζητείς. Εγώ, λοιπόν, βρέθηκα σ' αυτήν τη θέση.

Υπήρξε μία περίοδο στη ζωή μου που ένιωθα ότι έχασα την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται η δημιουργικότητα. Έπρεπε, όμως, να αντιδράσω. Στον Αρχαίο κόσμο, όταν χρειάζονταν τη θεϊκή βοήθεια, κάνανε σπονδές στην εκάστοτε θεότητα. Σκέφτηκα, επομένως, ότι γράφοντας για τη δημιουργικότητα ήταν ο καλύτερος δρόμος προς αυτήν.

Δεν μου ήταν, όμως, καθόλου εύκολο στην αρχή. Τα προηγούμενα κείμενα που έγραφα είχαν τον τίτλο Ένα καλαθάκι με σκουπίδια. Ήταν και αυτά 10 και ολοκληρώθηκαν μέσα σε 2 μήνες. Όπως γράφει και ο Άλεξ στο πρώτο κεφάλαιο, η ελεύθερη πτώση έχει μία ευκολία. Τα 10 κείμενα του Creativity γράφτηκαν μέσα σε 11 μήνες. Το σκαρφάλωμα είναι πάντα πιο δύσκολο.

6 Νοεμβρίου ανέβηκε το πρώτο σκετσάκι dudezz μετά από σχεδόν έναν χρόνο. Τον Σεπτέμβριο γράφτηκε το πρώτο Post-it note. Και πολλά ακόμα συνέβησαν μέσα στο Φθινόπωρο που μας πέρασε... Το Creativity είχε φτάσει τα 8 κεφάλαια και είχε εκπληρώσει τον σκοπό του.

Όταν, όμως, κάνεις κάτι προς μία θεότητα κι αυτή στο ανταποδίδει, είναι ιεροσυλία να μην τελειώσεις αυτά που έχεις υποσχεθεί προς αυτήν. Έτσι, σήμερα το 9ο και το 10ο κεφάλαιο κλείνουν αυτόν τον κύκλο.

Για μένα σήμαινε πολλά. Για σένα που το διαβάζεις δεν θα έχει καμία απολύτως αξία αν μείνεις μόνο στην ανάγνωση του.

Δεν ξέρω αν υπάρχει θεός. Ξέρω, όμως, ότι, ανεξαρτήτου θρησκείας, ένα από τα πιο τιμητικά ονόματα που του έχουν δώσει είναι ο "δημιουργός".

Ωραίος χαρακτηρισμός και για τον άνθρωπο... Τον άνθρωπο που ζει αληθινά και όχι βιολογικά...

Υ.Γ: dAre σ' ευχαριστώ για τη στιγμιαία τελειότητα της δημιουργίας...






7 σχόλια:

  1. πολύ όμορφο κλείσιμο ενός ακόμα πιο όμορφου ταξιδιού. περιμένουμε το επόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γιατί Creativity; Ο συγκεκριμένος όρος είναι ο πιο σημαντικός στη ζωή μου. Είναι το μυστικό της ευτυχίας. Το μυστικό του έρωτα, της αλήθειας, του γέλιου. Το μεγαλύτερο αντίπαλο δέος στον θάνατο."

    κάτι τελειώνει και κάτι αρχίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλουμε κι άλλοοοοο!!!! όπως λέει ο dAre.. κάτι τελειώνει, πότε αρχίζει το επόμενο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Τον άνθρωπο που ζει αληθινά και όχι βιολογικά...'' θα το κρατήσουμε αυτό. πόσο σπουδαίο είναι να μπορείς να δίνεις στον εαυτό σου κίνητρο, ειδικά όταν δεν υπάρχει η ενέργεια που χρειάζεσαι. ανυπομονώ να δω τί θα έρθει μετά από αυτό το σκαρφάλωμα των 11 μηνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά πααααααρα πολύ ωραία κείμενα. Τα διαβασα σήμερα όλα μαζεμένα και ενθουσιαστηκα. Επίσης εκπληκτική μουσική και ωραία guest εμφάνιση dare...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια Dom !!! Η δημιουργικοτητα είναι κάτι που κατέχεις σε όλες τις μορφές της και χαίρομαι πολύ που το γλέντι είναι ο φορέας που φιλοξενεί και προκαλει όλες αυτές τις δημιουργικοτητες να αναδειχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή