Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"Η Ώρα της Αλήθειας" by Kostas


Η δημοκρατία είναι ένα φοβερό πολίτευμα. Είναι πράγματι το καλύτερο πολίτευμα στην ιστορία. Και αυτό γιατί μπορεί να φέρνει τον λαό απέναντι στις ευθύνες του.

Σε μια βασιλεία, όπου η εξουσία μεταδίδεται κληρονομικά και όπου ο λαός δεν έχει λόγο στην επιλογή των κυβερνώντων, ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Η εξουσία απλά του επιβάλλεται.

Στη δημοκρατία όμως, ο λαός έχει ευθύνες γιατί αυτός επιλέγει τους κυβερνώντες του. Εάν στη Βουλή υπάρχουν λαμόγια που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα, ο λαός έχει ευθύνες επειδή τους ψήφισε. Εάν στην επόμενη βουλή θα υπάρξουν βουλευτές που θα χαιρετούν ναζιστικά, πάλι ο λαός θα φταίει. Καλώς  ή κακώς, οι βουλευτές είναι οι αντιπρόσωποι του λαού. Πάνε στη βουλή με βάση τη λαϊκή εντολή, με βάση τον λαό που τους εκλέγει.

"Μας κοροϊδέψανε" θα μου πείτε, "άλλα λέγαν και άλλα κάνανε". Αυτό ισχύει ως δικαιολογία... Μόνο για μια φορά όμως. Γιατί όταν 2 κόμματα σε κοροϊδεύουν επί 38 χρόνια και εσύ συνεχίζεις να τα ψηφίζεις, κάποια στιγμή σταματάει να φταίει αυτός που κοροϊδεύει. Φταίει αυτός που συνεχίζει να τους ψηφίζει. Λάθος επαναλαμβανόμενο, παύει πλέον να είναι λάθος. Γίνεται βλακεία...

Σε αυτές δε τις εκλογές κανένας μα κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν ήξερε, ότι τον παραπλάνησαν. Αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια δεν αφήνουν σε κανένα το δικαίωμα της άγνοιας. Εάν συνεχίσουμε, σαν κοινωνία, να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, τότε σημαίνει ότι μας αρέσει το μνημόνιο και θέλουμε να ζήσουμε με αυτό γιατί δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική επιλογή.

Εάν το επιλέξουμε αυτό, καλά να πάθουμε... Θα είναι μια πλήρως συνειδητή επιλογή και μια νομιμοποίηση των πολιτικών των προηγούμενων 2 χρόνων. Είναι και αυτό μια επιλογή και επειδή θα είναι επιλογή του Ελληνικού λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή.

Βέβαια μετά δεν θα έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε. Τι διαμαρτυρόμαστε; Αφού το επιλέξαμε... Θα πρέπει αναγκαστικά να ζήσουμε με αυτό...

Γι' αυτό την Κυριακή είναι η ώρα της αλήθειας. Η ψήφος μας θα καθορίσει την πολιτική τόσο της Ελλάδας όσο (ίσως) και της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια. Και για ό,τι και να επιλέξουμε δεν θα φταίει κανένας άλλος πάρα εμείς...

Καλή ψήφο.


by Kostas

2 σχόλια:

  1. Τόσοι αγώνες, τόσα χημικά, τόσο σκατό-παξιμάδι για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, τίποτα δεν έχει περισσότερη δύναμη από τη ψήφο. Και όπως λέει και ο Κώστας, αυτήν τη φορά δεν υπάρχει δικαιολογία για τη ψήφο στον δικομματισμό. Αν πάλι κυβερνήσουν αυτοί, θα φταίμε ΜΟΝΟ εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά λυπάμαι που σας λέω άσχημα νέα (που σίγουρα τα ξέρετε), αλλά στην Ελλάδα του υπάρχοντος εκλογικού νόμου (δημιούργημα Παυλόπουλου) το σύστημα είναι προστατευμένο από παντού αν λάβεις ως σίγουρους τα κομματόσκυλα!Η ψήφος σου ακυρώνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους εκτός αν λειτουργήσεις αποκλειστικά αντιδραστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή