Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κροκοδειλάκι στην Αχαρνών


Έγινε και αυτό! Διαβάσαμε στην σελίδα του facebook της ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) το παρακάτω:

"Και εν μέσω κοτσυφακίων, αλεπουδακίων, μαυρόγυπα, κούκων, σπουργιτιών, νανόμπουφων... ένας κροκοδειλάκος, που σουλατσάριζε στην Αχαρνών, μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ από τους ανθρώπους του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και αύριο θα πάει στο γιατρό, γιατί έχει τραύματα στο κεφάλι. Μετά, θα δούμε..."

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες στo link, οι υπεύθυνοι της ΑΝΙΜΑ του παρείχαν την απαραίτητη φροντίδα, καθότι είχε τραύματα στο κεφάλι.


Απαντώντας στα σχόλια / ερωτήσεις πολλών φίλων, οι υπεύθυνοι της ΑΝΙΜΑ λένε ότι πρόκειται για ακούσιο λαθρομετανάστη, μιας και δεν έχει χαρτιά και η εμπορεία του απαγορεύεται (Crocodylus niloticus) και ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα χώρος "φιλοξενίας" και διαδικασία επαναπατρισμού. Υποθέτω ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της φιλοξενίας του στο Αττικό Πάρκο.

Το γεγονός όμως είναι ότι κάποιος έφερε το ζώο λαθραία για να το πουλήσει, και αυτός που το αγόρασε, το βαρέθηκε / το φοβήθηκε / του έφυγε...

Όπως και να 'χει, για μία ακόμα φορά, έχουμε να κάνουμε με παντελώς ασυνείδητες και ανεύθυνες συμπεριφορές.

1 σχόλιο: