Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Creativity - Γράμμα σ' έναν νευρικό εραστή (1/10)


Αγαπητέ Woody Allen,

νιώθω ότι η κατάσταση μου είναι τέτοια που σε σένα πρέπει να απευθύνω αυτό το γράμμα. Κι αυτό γιατί σε σένα βρίσκω κοινή μία πραγματικότητα και ταιριασμένη μία δική σου πραγματικότητα με μία δική μου φιλοδοξία.

Η κοινή πραγματικότητα είναι ότι μιλάω στον εαυτόν μου όλη την ώρα. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει σε όλους. Εμένα, πάντως, το κεφάλι μου πολλές φορές γίνεται φούρνος. Και η συνομιλία με τον εαυτόν μου ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Ανάμεσα στην Annie Hall και στο Match Point.


Θυμάμαι ότι πριν από λίγο καιρό, όταν καθόμουν να γράψω κάτι, έβαζα το τραγούδι να παίξει και οι λέξεις έβγαιναν αβίαστα. Τώρα οι σκέψεις υπάρχουν. Αλλά κάπου κολλάνε. Είναι πολύ συγκεχυμένες. Αλλά έτσι δεν γίνεται σ' έναν φούρνο; Αν δουλεύει όλη την ώρα, θα το αλλοιώσει το περιεχόμενο.

Μπορεί να τα κατάφερνα καλύτερα εξαιτίας της ευκολίας που έχει η ελεύθερη πτώση. Κάποτε είχα πει σε κάποιον ότι του εύχομαι το επόμενο κείμενο του να είναι χάλια. Γιατί ένα αληθινά ειλικρινές ερωτικό κείμενο πρέπει να κρύβει έναν αληθινά ειλικρινές ερωτικό πόνο. Όταν προσπαθείς να σκαρφαλώσεις, οι επιλογές είναι περισσότερες. Οι λέξεις πιο δύσκολες.

Και ποια είναι η δική σου πραγματικότητα και η δική μου φιλοδοξία; Η δημιουργικότητα! Η άφθονη δημιουργικότητα. Μου αρέσει η αίσθηση της. Μου αρέσει τόσο πολύ η αίσθηση της που μερικές φορές την υποκρίνομαι. Κι αυτό είναι το μεγάλο μου λάθος.

Και κλείνω το γράμμα μου σε σένα μ' ένα μυστικό. Μου αρέσει και κάνω και κάτι άλλο που κάνεις κι εσύ. Πολλές φορές φεύγω από την πραγματικότητα που εκτυλίσσεται γύρω μου και αρχίζω να μιλάω στην κάμερα...

7 σχόλια:

  1. wraio dom !! nomizw o woody Allen einai o katallilos anthrwpos gia ton Alex :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Και ποια είναι η δική σου πραγματικότητα και η δική μου φιλοδοξία; Η δημιουργικότητα! Η άφθονη δημιουργικότητα. Μου αρέσει η αίσθηση της. Μου αρέσει τόσο πολύ η αίσθηση της που μερικές φορές την υποκρίνομαι. Κι αυτό είναι το μεγάλο μου λάθος.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eisai TERASTIOS gia pollous logous... trelathika me to keimeno... bravo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Μου αρέσει και κάνω και κάτι άλλο που κάνεις κι εσύ'' χαχαχα ειμαι διεστραμμενη(If you know what I mean),πολυ ωραιο πρωτο δεκατο, μ'αρεσει το καμω κεφι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σήμερα :) http://glenti.blogspot.com/2012/03/creativity-210-by-dominic.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή