Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Προβλέψεις για τα Oscars, by Alejandro



Στο προηγούμενο άρθρο μου προσπάθησα να δώσω μια μικρή περιγραφή των 9 ταινιών που ήταν υποψήφιες για καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Τώρα, έφτασε η μεγάλη στιγμή των προβλέψεων. Περιμένω είτε την αποθέωση, είτε την κατακραυγή. Θα τολμήσω πρόβλεψη σε 19 κατηγορίες, θα το αποφύγω στις κατηγορίες ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους και στις ταινίες μικρού μήκους που δεν τις έχω δει.

Για πάμε λοιπόν!

1. Best Motion Picture: Καλύτερη ταινία της Χρόνιας θεωρώ ότι θα είναι η ταινία The Artist γιατί απλά είναι η πιο ξεχωριστή της χρόνιας. Για μένα, προσωπικά, θα έπρεπε βέβαια να είναι η ταινία "Μεσάνυχτα στο Παρίσι", αλλά δεν το βλέπω πολύ πιθανό.

2. Πρώτος ανδρικός ρόλος: Πιστεύω ότι θα καταλήξει στον Jean Dujardin για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία "The Artist".

3. Πρώτος γυναικείος ρόλος: Δύσκολη κατηγορία με την συμμετοχή των Meryl Streep, Glenn Close (που σχολιάζει στο Γλέντι τακτικά) και της Viola Davis. Θα στηρίξω την Viola Davis για το Όσκαρ, αν και πιστεύω ότι ήρθε και η ώρα για το τρίτο Όσκαρ της Meryl Streep ως Μάργκαρετ Θάτσερ.

4. Δεύτερος ανδρικός ρόλος: Εδώ, για συναισθηματικούς λόγους που εξηγώ και στο προηγούμενο άρθρο, θα υποστηρίξω τον κύριο Max Von Sydow για την εκπληκτική ερμηνεία του στην ταινία "Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά".

5. Δεύτερος γυναικείος ρόλος: Προβλέπουμε ότι θα γινει το double για τις καμαριέρες με το Όσκαρ να πηγαίνει στην πολύ καλή ερμηνεία της Octavia Spencer.

6. Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: Για να είμαι ειλικρινής δεν τις έχω δει, αλλά θα προβλέψω ως νικήτρια την ταινία Chico and Rita μετά από εισήγηση της - καλλιτεχνικής ψυχής του blog - Μαριτίνας.

7. Καλύτερη φωτογραφία: Θα δώσουμε το Όσκαρ στο Δέντρο της Ζωής για τις εκπληκτικές εικόνες που μας προσέφερε. Προσωπικά θα μπορούσα να το δώσω και στο "Άλογο του πολέμου". Για πάρτε ένα παράδειγμα, αν δεν με πιστεύτετε:


8. Καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση:
Δίνω την ψήφο μου στο Hugo.

9. Καλύτερα κουστούμια:
Και σ' αυτήν την κατηγορία προβλέπουμε το Hugo (αν και πάμε λίγο στα τυφλά εδώ).

10. Καλύτερος σκηνοθέτης:
Πιστεύω ότι θα το πάρει ο δημιουργός της ταινίας που θα πάρει και το Όσκαρ των Oscars, αυτό της καλύτερης ταινίας, που θεωρώ ότι είναι ο Michel Hazanavicius για την ταινία "The Artist". Πιθανή νίκη δίνω στον Terence Malick για το "Δέντρο της ζωής".

11.
Καλύτερο Μοντάζ: Πιστεύω ότι θα κερδίσει το The Artist.

12. Καλύτερη ξένη ταινία:
Εδώ φίλοι μου είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το κερδίσει ταινία από το Iran και συγκεκριμένα η ταινία Ένας χωρισμός, εκτός κι αν το εμπάργκο της Δύσης προς το Ιράν επεκτείνεται και στα Όσκαρ.

13. Καλύτερο
Make-up: Για την Σιδηρά Κυρία, απλά το trailer αρκεί για να φανεί η εξαιρετική δουλειά

14. Καλύτερη Μουσική επένδυση: Για το The Artist, με outsider το "Άλογο του πολέμου".

15. Καλύτερη ηχητική μίξη: Θα επιλέξω την ταινία Hugo χωρίς να έχω περαιτέρω γνώσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

16. Καλύτερο ηχητικό μοντάζ: Στο Hugo για τον ίδιο λόγο με πάνω... Το "War horse" θα μπορούσε εξίσου αλλά θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη.

17. Καλύτερα οπτικά εφέ: Νομίζω ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τον Harry Potter με ένα όσκαρ. Τα οπτικά εφέ του ήταν εντυπωσιακά πράγματι.

18. Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο:
Εδώ συναισθηματικά παίζουμε και προτείνουμε τον κύριο Woody Allen για το πανέμορφο σενάριο που έγραψε.

19. Διασκευασμένο σενάριο: Εδώ θα επιλέξουμε και πάλι με το χέρι στην καρδιά τον John Logan για την ταινία Hugo.


Υστερόγραφα:

- Δύσκολες προβλέψεις ανάμεσα σε ισάξιες ταινίες. Θα είμαι ευχαριστημένος αν πιάσω 10/19 . Εδώ θα είμαστε την Δευτέρα και θα κρίνουμε. Ο Θεός μαζί μας.

- O Brad Pitt είναι πρωταγωνιστής για 2 ταινίες υποψήφιες για καλύτερες ταινίες: Για το "Moneyball" και για το "Δέντρο της ζωής".

- H
Viola Davis πρωταγωνιστεί επίσης στις "Καμαριέρες" και συμμετέχει με μια δυνατή ερμηνεία στο "Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά".

- Τέλος, ο κύριος
John Goodman, γνωστός και ως Fred Flintstone, συμμετέχει στην ταινία "The Artist" ως ο αυστηρός παραγωγός και στην ταινία "Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά" με τον ρόλο του θυρωρού.

- Με τα τελευταία 2 άρθρα μου και με τις ταινίες που έχω δει τον τελευταίο καιρό, δημιούργησα τις κατάλληλες προυποθέσεις για να απολαύσω την βραδιά των Oscars.


by Alejandro

4 σχόλια:

  1. πολύ καλή η περιγραφή των ταινιών όπως επίσης και οι προβλέψεις σας αφεντικό!συμφωνώ με τα περισσότερα αν και έχω δει μόνο κάποιες από τις υποψήφιες ταινίες οπότε δεν μπορώ να έχω σφαιρική άποψη όπως εσείς..περιμένουμε την κυριακή λοιπόν!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fetos apetixa to stoxo pou thetw kathe xrono, na dw diladi arketes apo tis proteinomenes gia oscar tainies wste na exw apopsi tin vradia twn oscar... etsi otan telika epeleksa na koimithw anti na ta dw den to metaniwsa katholou :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και να τονίσουμε ότι ο alejandro δεν είχε δει τα προγνωστικά και τα φαβορί πριν γράψει τις προβλέψεις του! well done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή