Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"Ελάτε να αποφασίσουμε τι θέλουμε !" by Kostas


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ.

Το Γλέντι στήριξε τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων από τις πρώτες ημέρες (ακόμα και πριν αρχίσουν οι κινητοποιήσεις, δημοσιεύοντας ειδήσεις και ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις στην Ισπανία).

Η αγανάκτηση είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Ξυπνήσαμε, βγήκαμε στους δρόμους, ξέρουμε τι δεν θέλουμε.

Το δεύτερο βήμα όμως είναι ακόμα πιο σημαντικό. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Αν φύγουν αυτοί, ποιοι θα έρθουν; Πώς πρέπει να οργανώσουμε την οικονομία μας ώστε να επιτευχθεί ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και μια μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια; Τι πρέπει να κάνουμε για το χρέος; Ποια πρέπει να είναι η θέση μας στην Ευρώπη;

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Οι απαντήσεις ζυμώνονται στις πλατείες αλλά και στο διαδίκτυο. Για να μπορέσουν όλα αυτά να έχουν νόημα, πρέπει το κίνημα να προτείνει μια εναλλακτική. Εμείς προσφέρουμε το blog αυτό σαν φόρουμ για συζήτηση και θα καλωσορίσουμε οποιαδήποτε παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις είτε από τους τακτικούς συνεργάτες είτε από αναγνώστες. Οποιοσδήποτε θέλει να συνεισφέρει μπορεί να γράψει στο glenti.blogspot@hotmail.com και εμείς θα είμαστε χαρούμενοι να δημοσιοποιήσουμε και να συζητήσουμε τις προτάσεις του.


by Kostas

1 σχόλιο:

  1. εξαιρετική ιδέα Κώστα! τώρα είναι η ευκαιρία παιδιά, τώρα που είμαστε ακόμα ξύπνιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή