Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πέθανε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ


Πέθανε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διάσημη ηθοποιός είχε εισαχθεί πριν έξι εβδομάδες στο Ιατρικό Κέντρο Σίνταρς-Σινάι του Λος Άντζελες με καρδιακά προβλήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της, η ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά της εδώ και πολλά χρόνια. Το τελευταίο διάστημα η κατάστασή της παρουσίασε επιπλοκές και εισήχθη στο νοσοκομείο. «Η κατάστασή της είχε σταθεροποιηθεί και ελπίζαμε πως θα επιστρέψει σπίτι της, όμως δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Τέιλορ είχε βραβευθεί δύο φορές με Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Ζήσαμε στην αμαρτία» (Butterfield 8) το 1961 και «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» το 1967. Είχε προταθεί άλλες τρεις φορές, ανάμεσά τους για τις ταινίες «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» και «Λυσσασμένη Γάτα».

Είχε παντρευτεί επτά άνδρες, ενώ από τους πιο διάσημους γάμους της ήταν εκείνος με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον οποίο είχε παντρευτεί δύο φορές.

Η Τέιλορ γεννήθηκε στο Χάμπσεντ της Βρετανίας από Αμερικανούς γονείς και από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο.

Η πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά ήταν το 1943 με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος.



πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου