Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Χειροπέδες για τον Σίλβιο


Αυτό που φοβότανο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνέβη: από χθες δεκάδες ειδησεογραφικοί ιστότοποι στην Ιταλία δηµοσιεύουν φωτογραφίες από τα ροζ πάρτι του ιταλού πρωθυπουργού στη βίλα του στο Μιλάνο. Ο χορός των δηµοσιεύσεων άρχισε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφηµερίδας "Λ' Ουνιτά". Σύµφωνα με την ιστορική εφηµερίδα του Ιταλικού Κοµµουνιστικού Κόµµατος, οι οκτώ φωτογραφίες τραβήχτηκαν με τα κινητά των νεαρών γυναικών που συµµετείχαν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι - οι περισσότερες από αυτές με το αζηµίωτο.

Στην ιστοσελίδα της η εφηµερίδα περιγράφει τις φωτογραφίες. Σε ορισµένες από αυτές απεικονίζονται σηµεία της βίλας, σε µια άλλη ένα ξέστρωτο κρεβάτι. Μία από τις κοπέλες, η οποία φαίνεται να είναι το σόου γκερλ Μπάρµπαρα Γκουέρα, είναι ντυµένη αστυνοµικίνα και κρατάει ένα ζευγάρι χειροπέδες. Σε µια άλλη φωτογραφία φαίνονται τα πόδια της καθώς παρακολουθεί τηλεόραση σε µια συσκευή που έχει τοποθετηθεί πάνω από το τζάκι της βίλας. Στις φωτογραφίες εικονίζεται επίσης ο τηλεοπτικός µάνατζερ Λέλε Μόρα, εις βάρος του οποίου διεξάγονται έρευνες για προαγωγή σε πορνεία. Ο Μόρα εµφανίζεται ξαπλωµένος σε έναν καναπέ µαζί µε έναν άλλο φιλοξενούµενο. Στις πιο τολµηρές φωτογραφίες, από τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι οι συγκεντρώσεις στη βίλα του Καβαλιέρε ήταν κάτι παραπάνω από τα δείπνα που ισχυρίζεται ο Μπερλουσκόνι, εµφανίζονται νεαρές γυναίκες να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται.

Η «ΟΥΝΙΤΑ» αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι οι φωτογραφίες αποτελούν µέρος του υλικού της δικογραφίας των εισαγγελέων του Μιλάνου. Με βάση αυτή τη δικογραφία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εκµετάλλευση εκπόρνευσης ανηλίκου και κατάχρηση εξουσίας στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ ορίστηκε δίκη που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου. Οι εισαγγελείς διευκρινίζουν ότι συµπεριέλαβαν τις φωτογραφίες στη δικογραφία επειδή τεκµηριώνουν «δεδοµένα που σχετίζονται µε τους σκοπούς της έρευνας». «Τεκµηριώνουν ότι εκείνες οι βραδιές δεν ήταν “φυσιολογικότατες συναντήσεις ανάµεσα σε φίλους”, όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, ούτε “συναθροίσεις για φαγητό”, όπως επαναλαµβάνουν εν χορώ τα κορίτσια στις καταθέσεις τους. Και αποδεικνύουν ότι οι αγαθοεργίες του πρωθυπουργού (“είµαι σαν την Καριτάς”) ήταν η αποζηµίωση για σεξουαλικές συνευρέσεις», γράφει από την πλευρά της η εφηµερίδα. Εως χθες το βράδυ δεν υπήρξε επίσηµη αντίδραση του Μπερλουσκόνι ή του περιβάλλοντός του στη δη µοσιοποίηση των φωτογραφιών.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, αντιθέτως, σχολίασε συγκέντρωση περίπου 300 ατόµων έξω από ξενοδοχείο στο Τορίνο, όπου είχε καταλύσει µε αφορµή επίσκεψή του στην πόλη. «Πρόκειται πάντα για τα ίδια 300 άτοµα που µε ακολουθούν παντού για να περάσουν το µήνυµα ότι ο πρωθυπουργός γιουχάρεται», δήλωσε ενώ ξέθαψε τον µπαµπούλα της Αριστεράς για άλλη µία φορά: «Κάθε φορά που έχω όρεξη να επιστρέψω στον ρόλο του απλού πολίτη, µια φωνή µέσα µου µού λέει ότι δεν πρέπει να παραδώσω τη χώρα σε µια Αριστερά που είναι κοµµουνιστική σε όλες της τις εκφράσεις».



πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου