Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η τεχνολογία μπαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ


Το σύστημα Hawk-Eye το οποίο ανιχνεύει τη γραμμή της εστίας, θα εφαρμοστεί από το επόμενο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, έστω κι αν κάτι τέτοιο παραμείνει κρυφό. Πλέον, μπαίνουμε σε μία νέα φάση στο ποδόσφαιρο, καθώς η τεχνολογία θα γίνει μέρος του.

Ο ιδρυτής του συστήματος, το οποίο πουλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Sony και ίσως αυτή η εξέλιξη να δίνει και την εξήγηση, ανέφερε πως σκοπός δεν είναι να υπονομευτεί ο διαιτητής. «Πρέπει να βρούμε ένα γήπεδο για την εφαρμογή. Όλοι μας σκοπεύουμε να ελέγξουμε τις φάσεις, προς όφελος της παρατήρησης», ανέφερε ο Πολ Χόκινς, εμπνευστής του συστήματος. «Αναμένω να υπάρξει αμοιβαία δέσμευση για να μην αναφέρουμε τα αποτελέσματα, ώστε να μην υπονομεύσουμε τους διαιτητές σε μια αμφισβητούμενη απόφασή τους. Όσο θα δοκιμάζουμε το Hawk-Eye, για να βοηθάμε τους διαιτητές μελλοντικά, δεν θέλουμε να δείχνουμε πως κάνουν λάθη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όλα αυτά, έρχονται σε συνάρτηση με την παραδοχή του Ζεπ Μπλάτερ και της FIFA, για την αναγκαιότητα εισαγωγής της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποφευχθούν εγκληματικά διαιτητικά λάθη που κρίνουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Ο αγώνας ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία έχει ήδη μείνει αλησμόνητος για την γκάφα του Ουρουγουανού διαιτητή Χόρχε Λαριόντα.

Ήδη, πάντως, το Hawk-Eye, το οποίο τοποθετεί κάμερες σε διάφορα σημεία του γηπέδου, έχει λειτουργήσει με επιτυχία σε γκραντ σλαμ αγώνες του τένις και στο κρίκετ.



Glenti comment: Ο υπότιτλος γράφει "Το ποδόσφαιρο αλλάζει για πάντα".


πηγή: contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου