Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: νέοι σεισμοί 6 Ρίχτερ !


Ο Εγκέλαδος δε λέει να αφήσει την Ιαπωνία να γιατρέψει τις τεράστιες πληγές που της άφησε η προηγούμενη "επίσκεψή" του. Από την οποία, η χώρα ακόμη μετρά τους νεκρούς της.

Δυο νέοι ισχυροί σεισμοί, 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν με διαφορά τριών λεπτών το βράδυ (τοπική ώρα, 15:45 ώρα Ελλάδας) 120 χλμ νοτιοδυτικά του Τόκιο και έγιναν αισθητοί στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου σείστηκαν κτίρια.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη νομαρχία Σιζουόκα, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων της πρωτεύουσας και κοντά στο όρος Φούτζι, ζώνη στην οποία έγιναν περισσότερο αισθητές οι δονήσεις από το σεισμό, σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Καθώς το επίκεντρο είναι μακριά από εκείνο του καταστροφικού σεισμού της Παρασκευής, εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας δήλωσε, όπως μετέδωσε το BBC, ότι ενδέχεται να μην πρόκειται για μετασεισμούς αλλά για δυο νέους σεισμούς.


Νέος απολογισμός, περιμένουν να ξεπεράσουν τις 10.000 τα θύματα

Πτώματα εντοπίζονται καθημερινά σε όλη τη ζώνη που επλήγη από το σεισμό της περασμένης Παρασκευής, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μιγιάγκι, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 10.000 μόνο στην περιοχή, όπου βρίσκεται κυρίως η πόλη Σεντάι.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι έχει φτάσει τους 3.373. Αγνοείται, πέντε μέρες μετά την τραγωδία, η τύχη 6.746 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.897.

Πρόκειται για τον αριθμό των θυμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, αλλά οι αρχές αναμένουν ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών θα ξεπερνάει τους 10.000, αν ληφθούν υπόψη και οι πάρα πολλοί αγνοούμενοι.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αμερικανικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, τα οποία είχαν αρχικά απομακρυνθεί από τις ιαπωνικές ακτές εξαιτίας των φόβων για τη ραδιενέργεια, κινούνται τώρα πιο κοντά σ' αυτές.

Εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στην Ιαπωνία δήλωσε ότι οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν στα πλοία να κατευθυνθούν πιο κοντά στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας για να συνδράμουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.


πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου