Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ελληνική εξαγωγή σπέρματος προς την Αυστραλία


Έλλειψη σπέρματος αντιμετωπίζει η Αυστραλία, οι αρμόδιες αρχές της οποίας κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην εισαγωγή του από χώρες του εξωτερικού. Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα!


"Έχουμε στεγνώσει. Δεν υπάρχει σπέρμα. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, γιατί οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καταφεύγουν σε μη νόμιμες διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των παιδιών, που ενδεχομένως θα κυοφορήσουν", δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Melbourne IVF, Τζον Μακμπέν, “υπέρμαχος” της ιδέας για εισαγωγή σπέρματος

"Έχουμε κατοίκους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ασία, Αραβικές χώρες ή την Ινδία. Κάποια ζευγάρια θέλουν τα παιδιά τους να τους μοιάζουν. Μια λύση θα ήταν, λοιπόν, εισαγωγή σπέρματος από διάφορες χώρες'', υπογράμμισε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως η εισαγωγή σπέρματος θα πρέπει να γίνεται από χώρες, από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας.

Ο Μακμπέν άφησε να εννοηθεί, ότι μια από τις χώρες αυτές θα μπορούσε να ήταν και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση, μιας και η έλλειψη δωρητών σπέρματος τις αναγκάζει να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί.

Υπολογίζεται πως έως σήμερα, πάνω από 300 Αυστραλές έχουν τεκνοποιήσει στην Ελλάδα.

Βέβαια, η νομοθεσία διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά το πρόβλημα της έλλειψης σπέρματος αφορά ολόκληρη την Αυστραλία και είναι οξύτερο στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια.

Για την ώρα η πολιτεία του Κουίνσλαντ επιτρέπει την εισαγωγή σπέρματος από ειδική αμερικανική τράπεζα, αλλά η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Την ίδια στιγμή, η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους, σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού, όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.

"Υπάρχουν και πολλά νομικά και άλλα περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πάνω από όλα λαμβάνουμε υπ' όψη τα συμφέροντα του παιδιού που θα γεννηθεί και το δικαίωμά του να γνωρίζει ποιος είναι ο βιολογικός του πατέρας, ακόμα και για λόγους υγείας'', δήλωσε η Λουίζ Τζόνσον, από την αρμόδια επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης της Βικτώριας.


πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου