Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ένα Φεστιβάλ σε live streaming !


Λευκωσία, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Πάτρα εφαρμόζουν για πρώτη φορά το πρωτοποριακό εγχείρημα να αναμεταδόσουν ζωντανά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης με live streaming μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET - Η πρώτη ευρυζωνική σύνδεση μεταφοράς οπτικοακουστικού υλικού υψηλής ευκρίνειας από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Αυτή η παγκόσμια καινοτομία προσφέρει σε δεκάδες χιλιάδες σινεφίλ αλλά και λάτρεις του ντοκιμαντέρ τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη.

Στη Λευκωσία, οι προβολές θα γίνονται από τις 14 μέχρι και τις 18 Μαρτίου του 2011 κάθε βράδυ στις 8.00 μ.μ. σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Την έναρξη των προβολών θα κάνει απόψε στις 7.30 η Δήμαρχος Λευκωσίας, Ελένη Μαύρου.

Η δυνατότητα αυτή, που παρέχει το Τμήμα Δημοσιογραφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και η Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Frederick εμπίπτει στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο live streaming στις άλλες 3 πόλεις είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ρεθύμνου και το Πανεπιστήμιο Πατρών και μέσω του Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά ένα διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί ταυτόχρονα σε άλλα γεωγραφικά σημεία χάρη στις νέες τεχνολογίες, γεγονός που θα συμβάλει ενεργά στην ευρεία προβολή και διάδοση του ντοκιμαντέρ ως κινηματογραφικό είδος, στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των θεατών για τις ταινίες τεκμηρίωσης και τις θεματικές τους, φέρνοντας στο επίκεντρο το πραγματικό ενδιαφέρον του είδους του ντοκιμαντέρ : τον άνθρωπο.


Το πρόγραμμα των προβολών

14/3: Ένας τυχερός ελέφαντας / One lucky elephant, της Lisa Leeman (82’)

15/3: Καναρίνι μου γλυκό / My Sweet canary, του Roy Sher (89’)

16/3: (2 ταινίες)
- 26.2 the road to here, του Λευτέρη Φυλακτού (55’)
- Μόνο οι λέξεις συνεχίζουν / Only the words continue, της Καλλιόπης Λεγάκη (53’)

17/3: Η ιστορία του Πατ Τίλμαν / The Tillman story, του Amir Bar-Lev (95’)

18/3: (2 ταινίες)
- The Greek crisis explained, τηε ομάδας NOMINT (3’)
- Πρώτη ύλη / Raw material, του Χρίστου Καρακέπελη (78’)


πηγή: sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου