Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συνέλαβαν 4 ευρωβουλευτές στα κατεχόµενα


Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προς ολόκληρητην Ευρώπη, το κατοχικό καθεστώς συνέλαβε το Σάββατο τέσσερις ευρωβουλευτές, έναν πρώην ευρωβουλευτή και έναν ιερωµένο µε την κατηγορία ότι µπήκαν στην περίκλειστη πόλη της Αµµοχώστου.

Οι τέσσερις ευρωβουλευτές, οι οποίοι αργότερα την ίδια ηµέρααφέθηκαν ελεύθεροι, είναι ο πολωνός γιος του Λεχ Βαλέσα οΓιάροσλαβ, ο επίσης Πολωνός Αρτουρ Ζαζάτα, η βουλγάρα ευρωβουλευτής Μαρίγια Νεντέλτσεβα και ηκύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. Ο πρώην ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης και ο ιερωµένος Λοΐζος Αυξεντίου συνεχίζουν να κρατούνται και σήµερα θα οδηγηθούν ενώπιον έκτακτου στρατοδικείου.

Σε αυλή εκκλησίας

Η οµάδα των ευρωβουλευτών συνελήφθη την ώρα πουβρισκόταν στην αυλή της εκκλησίας της Αγίας Ζώνης, στην κλειστή περιοχή της Αµµοχώστου που ελέγχεται από τονκατοχικό στρατό. ∆ύοαπό τους ευρωβουλευτές είναι µέλη της Επιτροπής Αναφορών ενώπιον της οποίας είχε συζητηθεί το θέµα της Αµµοχώστου και είχαν έλθει στην Κύπρο µε σκοπό να επισκεφθούν εκκλησίες στην Αµµόχωστο και την Καρπασία για να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αµέσως µετά τη σύλληψή τους, η κ. Θεοχάρους επικοινώνησε τηλεφωνικώς µε τις ελεύθερες περιοχές µε αποτέλεσµα να σηµάνει συναγερµός. Ενηµερώθηκαν τα Ηνωµένα Εθνη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρεσβευτές ξένων χωρών.

Ο απελευθερωθείς ευρωβουλευτής Γιάροσλαβ Βαλέσα αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις πριν να απελευθερωθούν όλα τα µέλη της οµάδας.



πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου