Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Συνελήφθησαν με 40 φίδια στις βαλίτσες !


Όχι ένα. Όχι δύο. Σαράντα φίδια είχαν κρύψει στις βαλίτσες τους δύο άνδρες σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας. Οι επιτήδειοι έντοπίστηκαν όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου είδαν τα ναρκωμένα φίδια στις βαλίτσες όταν αυτές πέρασαν από τον καθιερωμένο έλεγχο του σκάνερ ακτινών Χ. Το λαθρεμπόριο σπάνιων και εξωτικών ερπετών ανθεί και οι δράστες δε στάθηκαν τυχεροί…

Οι δύο δράστες, όταν άνοιξαν τις βαλίτσες τους και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο, ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν να πουλήσουν τα φίδια σε συλλέκτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Σουκάρνο της Τζακάρτα αναφέρει ότι δεν είναι ασυνήθιστο Ινδονήσιοι να προσπαθούν να περάσουν ακόμη και μέσω αεροσκάφους ζωντανά ζώα για να τα πουλήσουν.

Πάντως, αν οι δύο άνδρες καταδικαστούν, σύμφωνα με το BBC θα περάσουν ως και επτά χρόνια στη φυλακή. Όσο για τους πύθωνες, αυτοί βρίσκονται σε χώρο απομόνωσης στο αεροδρόμιο Σουκάρνο της Τζακάρτα.

Πρόσφατα οι ελεγκτές αεροδρομίου του Σύδνεϋ της Αυστραλίας είχαν παρόμοια επιτυχία, όταν εντόπισαν μέσα από το σύστημα ανίχνευσης μετάλλων όχι ένα, ούτε δύο … αλλά 44 φίδια και σαύρες στη βαλίτσα ενός επιβάτη. Επρόκειτο για έναν 24χρονο λαθρέμπορο, που είχε προορισμό την Μπανγκόγκ.


πηγή: e-radio.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου