Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Το καφενείο Πικιώνη "υιοθετεί" ο δήμος Αθηναίων


Θα επαναλειτουργήσει το καφενείο του Πικιώνη στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοππάπου, μετά από σχετικό ψήφισμα που έκανε δεκτό ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Το ψήφισμα κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ζητά να διαχωριστεί η αποκατάσταση και συντήρηση του καφενείου από τη λειτουργία του και ζητά τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου στη διαμόρφωση των όρων λειτουργία του καφενείου.

Προτείνεται, δηλαδή, να λειτουργήσει με ποιοτικά κριτήρια στους όρους τους διαγωνισμού, που θα εξασφαλίζουν σεβασμό προς τον αρχαιολογικό χώρο, το μνημείο και το πνεύμα του αρχιτέκτονα, χαμηλές τιμές προϊόντων, ελεύθερη πρόσβαση των περιπατητών του λόφου στο στέγαστρο του καφενείου, χωρίς την υποχρέωση κατανάλωσης και χωρίς κρατήσεις του χώρου για κέτερινγκ και δεξιώσεις.

Ο κ. Αμυράς, εξάλλου, σε σχέση με την ανακαίνιση του καφενείου πρότεινε να γίνει τηλεμαραθώνιος με συνδιοργάνωση της ΕΡΤ και του 9,84, ενώ για το θέμα της λειτουργίας του έκανε και πρόταση να ανατεθεί σε συνεταιρισμό ανέργων. Η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης συμφώνησε με το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Το θέμα τέθηκε καθώς, σύμφωνα με το ψήφισμα, «η Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» εξ ονόματος του ΕΟΤ προτίθεται να δημοπρατήσει από κοινού την αποκατάσταση και τη λειτουργία του καφενείου με όρους που «ισοπεδώνουν την ιδιαιτερότητα του καλλιτεχνήματος και στερούν την πόλη της Αθήνας από έναν μοναδικό χώρο τέχνης και αναψυχής».

Ο κ. Αμυράς κατέθεσε στα πρακτικά και επιστολή της Αγνής Πικιώνη, που συμφωνεί με την κατεύθυνση του ψηφίσματος.

*Υπενθυμίζεται ότι έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς) μέχρι τις 13 Μαρτίου.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου