Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Βρετανία: 6 £ δις για τα golden boys


Παρά τις συστάσεις του υπουργού των Οικονομικών, Τζορτζ 'Οσμπορν, προς τις τράπεζες να αποφεύγουν να δίνουν στα στελέχη τους υψηλούς μισθούς και μπόνους, οι μεγάλες βρετανικές τράπεζες, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered, Barclays και HSBC, θα δώσουν εφέτος ως μπόνους στους υψηλόβαθμους τραπεζίτες τους, συνολικό ποσό έξι δισεκατομμύρια λίρες.

Η Barclays Bank ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Μπομπ Νταιμοντ θα λάβει ως μπόνους για το 2010, το πόσο των εννέα εκατομμυρίων λιρών και το αντίστοιχο στέλεχος της HSBC, o Στιούαρτ Γκιούλιβερ, θα εισπράξει ως μπόνους το ποσό των δέκα εκατομμυρίων λιρών. Το μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της Royal Bank of Scotland, η οποία είναι κρατική κατά 75%, είναι δύο εκατομμύρια λίρες.

Τα εξαιρετικά υψηλά ποσά που θα δοθούν τώρα για μπόνους από τις αγγλικές τράπεζες στα στελέχη τους έχει φέρει σε θέση αμηχανίας τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αυτή την εβδομάδα αρχίζει συζητήσεις με τις τράπεζες και τους θεσμικούς παράγοντες του Σιτυ, οι οποίες αποβλέπουν σε δύο πράγματα. Να δανειοδοτούν οι τράπεζες τις μικρές επιχειρήσεις και να περιορισθούν οι υψηλοί μισθοί και μπόνους για τους τραπεζίτες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Κυριακάτικων Times οι μεγάλες τράπεζες είναι έτοιμες να δεσμευθούν να δανείσουν, μέσα στο 2011, το πόσο των 190 δισεκατομμυρίων λιρών.


πηγή: inbusiness.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου