Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Συγχωνεύονται τα 4 λιμάνια της Αττικής

Τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου, της Ελευσίνας και της Ραφήνας θα συγχωνευτούν σε έναν ενιαίο οργανισμό, υπό τον ΟΛΠ, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το λιμενικό σύστημα της χώρας, αυξάνοντας τα έσοδα του Δημοσίου και εξασφαλίζοντας οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.


Σύμφωνα με τα “Νέα” (04/02), ο πρώτο βήμα των διοικητικών συγχωνεύσεων των λιμανιών, θα γίνει µε τη συγχώνευση των τεσσάρων µεγάλων λιµανιών της Αττικής, με στόχο τη δηµιουργία ενός περισσότερο εύρωστου οικονοµικά οργανισµού µε πολλαπλάσιες ικανότητες για νέες επενδύσεις.

Με την εισφορά των τριών νέων λιµανιών στον σηµερινό ΟΛΠ, το ελληνικό Δηµόσιο θα ανεβάσει τη συµµετοχή του στο µετοχικό κεφάλαιο του νέου ΟΛΠ από το 74% που είναι σήµερα στο 95%.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαµαντίδης, σε οµιλία του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συµβουλίου της Ενωσης Λιµένων Ελλάδος, που πραγµατοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ, το σχετικό νοµοσχέδιο για το Αττικό Σύστηµα Λιµανιών θα είναι σύντοµα έτοιµο για να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο υπουργός επισήµανε ακόµη ότι το ιδιωτικό και δηµόσιο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στα λιµάνια της χώρας, που θα τα κάνουν πιο προσιτά στα πλοία και κυρίως στα κρουαζιερόπλοια, είναι θερµό, αναφέροντας μάλιστα, ότι µεγάλο ενδιαφέρον για να γίνουν επενδύσεις θα προέρχεται ακόµη και από γειτονικές χώρες.


πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου