Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Yves Saint Laurent - "Belle D'Opium" (ad)


Της είπαν να έχει πάθος στις κινήσεις της, αλλά αυτή μάλλον το παράκανε! Ο λόγος για νεαρό μοντέλο που πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση αρώματος αλλά οι ''ξεβιδωμένες'' χορευτικές φιγούρες της, χαρακτηρίστηκαν από καταναλωτές στη Βρετανία ως κινήσεις ατόμων εξαρτημένων από ουσίες!

Το Βρετανικό Πρωτοδικείο μάλιστα, αποφάσισε την απαγόρευση της προβολής της διαφήμισης του νέου αρώματος του Yves Saint Laurent, Belle D'Opium, μετά την προσφυγή 13 πολιτών.

Στην διαφήμιση το νεαρό μοντέλο χορεύει σε Ντραμ Μπιτ ρυθμούς και πέφτοντας στο πάτωμα αναφέρει "είμαι ο εθισμός σου. Είμαι η Belle D'Opium".

Οι πολίτες παραπονέθηκε ότι η διαφήμιση ήταν ανεύθυνη και προσβλητική, διότι "παρομοιάζει τις γυναίκες με χρήστες ναρκωτικών".

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής καμπανιάς υπερασπίζονται τη διαφήμιση λέγοντας ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να χρησιμοποιήσουν εικόνες που θα ερμηνεύονταν ως προσβλητικές.

Παράλληλα όπως ανέφεραν έκαναν έρευνα η οποία έδειχνε ότι οι καταναλωτές δεν είχαν ερμηνεύσει τη διαφήμιση κατ’ αυτό τον τρόπο.

Οι εν λόγω χειρονομίες, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, αντιπροσωπεύουν "τον κύκλο της ζωής και τη ροή της ενέργειας στο σώμα".

Ωστόσο η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων απαγόρευσε την διαφήμιση, καθώς οι κινήσεις "προσομοιώνουν τη έγχυση οπιούχων στο σώμα".

Δείτε τη διαφήμιση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου