Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κα Μουμιατζή Vs Queen (quotes)


Το σημερινό quote έχει ως θέμα του το χρόνο. Και το πως αυτόν τον αντιλαμβανόμαστε. Το quote έρχεται από τη συγγραφέα του "Περηφάνια & Προκατάληψη", την Jane Austen. Η Jane Austen, με την τρυφερή της γραφή, έγραψε στο "Mansfield Park" :

"Oh! Do not attack me with your watch. A watch is always too fast or too slow. I cannot be dictated to by a watch." Jane Austen

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε το άρθρο πατήστε να παίζει και το παρακάτω τραγούδι...



Πράγματι ο χρόνος ποτέ δεν περνάει με το ρυθμό που δείχνουν οι δείκτες του ρολογιού μας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας: πόσες φορές νιώθετε ότι ο χρόνος έχει αποφασίσει να πηγαίνει σε slow motion; Άλλες φορές στη δουλειά, άλλες φορές με την προσμονή να φτάσει η ώρα της αντάμωσης με φίλους ή ερωτικό πρόσωπο, στην σιωπή που ακολουθεί έναν καυγά: η ώρα απλώς δεν περνάει.

Η ώρα, όμως, έχει και το fast forward. Στις διακοπές μας, την ώρα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα όταν η ομάδα μας χάνει, όταν πλέον έχει φτάσει η ώρα της συνάντησης με τους φίλους ή το ερωτικό πρόσωπο. Μετά, όταν πια αυτές οι στιγμές έχουν τελειώσει, αυτό που αναρωτιόμαστε όλοι είναι: "Μα καλά, γιατί να περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος;"

Κα Μουμιατζή



Η Κα Μουμιατζή (παραποίηση του πραγματικού επιθέτου της) είναι μία καθηγήτρια που είχα στο σχολείο μου. Η έκφραση "αργός θάνατος" πιθανώς να έχει δημιουργηθεί για το μάθημα της. Όσο κρατούσε ολόκληρη η σχολική μέρα, άλλο τόσο κρατούσε το δύωρο που μας έκανε Γλώσσα. Το χτύπημα του κουδουνιού εκτόξευε δύο αισθήματα στα ύψη: το αίσθημα της λύτρωσης και το αίσθημα που έχω όταν η αγαπημένη μου ομάδα πετυχαίνει καθοριστικό γκολ στο ποδόσφαιρο.

"We Will Rock You" Musical



Πέρσι είχα την τύχη να παρακολουθήσω με την κοπέλα μου το musical "We Will Rock You" στην Αγγλία. Από τη στιγμή που έφτασα έξω από το εντυπωσιακό θέατρο μέχρι τη στιγμή που έφυγα ο χρόνος που έμεινα εκεί πρέπει να ήταν περίπου 5 λεπτά. Έτσι ένιωσα.

Ο χρόνος, λοιπόν, είναι άμεσα συνδεδεμένος με το συναίσθημα. Δεν ξέρω αν αυτή η ιδέα βοηθάει καθόλου τους επιστήμονες που ερεύνουν το χρόνο ! Αλλά η εξίσωση για το χρόνο έχει ως εξής:

Υψηλή Ένταση Ευχάριστου Συναισθήματος = Υψηλή Ταχύτητα Χρόνου

Υψηλή Ένταση Δυσάρεστου Συναισθήματος ή Έλλειψη Έντασης Συναισθήματος = Εκνευριστικά Αργή Ταχύτητα Χρόνου ...

Και το ρολόι είναι πάντα ή πολύ γρήγορο ή πολύ αργό..

by Dominic

1 σχόλιο: