Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

SiDoMi Ifesi - Μία καινούρια μουσική γλώσσα..



Σήμερα στο Γλέντι σας παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό συγκρότημα. Λέγεται SiDoMi Ifesi. Ακούστε τρία από τα τραγούδια τους για να καταλάβετε και εσείς πόσο σημαντικό είναι οποιαδήποτε μουσική (π.χ έντεχνη, ροκ, λαϊκή) που δημιουργείται να καταφέρνει να έχει το δίκο της μοναδικό αποτύπωμα. Σαν να δημιουργείς μία καινούρια γλώσσα. Και η "SiDoMi Ifesi" έχει όλα τα προσόντα να μας κάνει να θέλουμε να ακούσουμε τη γλώσσα της..

Αγγέλων Σκαλοπάτια



Στο group που έχει το συγκρότημα στο FaceBook, περιγράφουν το συγκρότημα τους κάπως έτσι: " Το γκρουπ έκανε το πρώτο του ξεκίνημα το 2004 με ιδρυτή τον Νώντα που σε κάποια έξοδο του γνώρισε τυχαία μερικά από τα μέλη του συγκροτήματος και σαν ιδεώδης άνθρωπος επιχείρησε να στήσει αυτό το band group που όλοι γνωρίζουμε ως "SiDoMi Ifesi".. To όνομα του group δεν είναι τυχαίο αφού μετά από πολύ μελέτη και οπλύ ψάξιμο μπορείς να δεις ότι κρύβει μέσα του κάποιες βασικές νότες (σι, ντο και μι) και με μεγάλη ύφεση και ύφος πλέον βγήκε αυτό το θρυλικό πιασάρικο όνομα!.. Με επιρροές του έντεχνου πενταγράμμου αλλά κυρίως δικές του μουσικές ανησυχίες πλέον μας ταξιδεύουν στα μουσικά μονοπάτια τους..!! "

Σκιάχτρο



Τα μέλη του group είναι οι:

Λάζαρος Πασχάλης (πλήκτρα)
Νώντας Πυτηρινόπουλος (φωνή-κιθάρα)
Γιώργος Μπαφαλούκος (τύμπανα)
Γιάννης Ζαχαριουδάκης (ηλ.κιθάρα-μαντολίνο)
Ελένη Λιγκρη (βιολι)
Ανέστης Κόνιαλης (μπάσο)

Κυρία μου



Η ιστοσελίδα που έχει το συγκρότημα είναι αυτή : http://www.sidomi-ifesi.com


3 σχόλια:

  1. "και εσύ μιλάς με το νερό και τραγουδάς ψυχή μου.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝΑΡΕΙ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ... ΤΟ ΥΦΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
    (ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΛΚΙΝΟΟ ΚΑΙ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ (ΚΥΡΑ ΜΟΥ). ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ.... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ... ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΥΗ.... ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ.... ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.... ΚΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ... ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστουμε τον ανωνυμο για τα υπεροχα σχολια του! και μολισ πεξουμε στην σκαλα του μιλανου να ειναι μαζι μας και να μας δωσει ενα χερακι για να κανουμε διαφορα, καλη επιτυχια στην ζωη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή