Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ένα επαγγελματικό ταξίδι στις Βρυξέλλες (photos)


Επαγγελματικό ταξίδι σημαίνει πως με σειρά προτεραιότητας οι έγνοιες σου είναι πρώτα επαγγελματικές.  Έλα, όμως, που στη φράση "επαγγελματικό ταξίδι" ακούω μόνο τη λέξη "ταξίδι".


Εγώ πέτυχα τις Βρυξέλλες στην προετοιμασία και κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού της εθνικής Βελγίου στο Μουντιάλ. Είδα ένα έθνος να ζει έντονα όλη τη διαδρομή. Κάθε γωνιά και μια σημαία του Βελγίου, από το πιο μικρό μαγαζί μέχρι το πιο μεγάλο. Είδα το παιχνίδι, όπου νίκησε το Βέλγιο, και είδα επίσης τους πανηγυρισμούς στους δρόμους. Όπως κάνουμε κι εμείς. Με κόρνες, με σημαίες, ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, ΟΛΟΣ ο κόσμος. Ακόμα και η βελγική σοκολάτα ήταν στα χρώματα της εθνικής Βελγίου. Ναι, οι μπάλες στην πρώτη φωτογραφία του κειμένου είναι φτιαγμένες από σοκολάτα. Αααχχχ, σοκολάτα.


Είδα, επίσης, κτίρια τακτοποιημένα στην εντέλεια με φοβερή αρχιτεκτονική. Είδα φτώχεια, ξεροκατάπια και συνέχισα να περπατώ. Είδα καλλιτεχνικές πινελιές. Από μια φιγούρα του Καπετάνιου Haddock (από τη βελγική σειρά comics Τεντέν) σε ένα μαγευτικό βιβλιοπωλείο, τη βιτρίνα του sports bar που διατηρεί ο Vincent Kompany (ποδοσφαιριστής της Εθνικής Βελγίου) μέχρι και graffiti με τον Enrico Pieranunzi.

10 φωτογραφίες από τις Βρυξέλλες
(πατήστε πάνω στη photo για να δείτε την επόμενη)


Και, φυσικά, είδα μπύρες. Και ήπια (θεέ μου πόσες) μπύρες. Και από όλες τις φωτογραφίες, επέλεξα να βάλω μόνο δύο. Εκείνη που με τρέλανε η γεύση της περισσότερο (Barbãr) και εκείνη (Carlsberg) που ήταν ο λόγος να πάω Βρυξέλλες. Πιστεύω έχουμε όλοι γνώση της γνωστής παροιμίας με το παίνεμα του σπιτιού μας και το σχετικό πλάκωμα που ακολουθεί.



Κορυφαία φωτογραφία, ίσως το καλύτερο όνομα χώρου στάθμευσης στον κόσμο.


Άνοιξα μια, άνοιξα μιαααα και μπήήήήήκααααα.



by Louis

2 σχόλια:

  1. Ο σωστός ο γλεντο-συντάκτης που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να μας ταξιδέψει μετά από ένα δικό του ταξίδι κι αυτό ακριβώς έκανε ο Λούης!

    Αρχικά, βλάσφημα απολαυστική η photo από την εκκλησία! χαχαχα! Από τη δεκάδα μου άρεσε πολύ η photo από την Grand-Place, αυτή με τον Capitaine Haddock και αυτή με τον Enrico Pieranunzi που έβαλα στη συνέχεια να τον ακούσω. Επίσης, έχω μία απορία: οι νάνοι στο μαγαζί του Kompany κάνουν κωλοδάχτυλα; χαχαχαχα!

    Τέλος, η Barbãr στο παγωμένο ποτήρι φαίνεται τέλεια και οι 2 Portes το καλύτερο όνομα parking! Ευχαριστούμε για τη βόλτα, Λούη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη μία οι σοκολάτες από την άλλη οι παγωμένες μπύρες κολάζεις και άγιο Λούη!!!

    Απολαυστικότατες οι φωτογραφίες του Καπετάνιου Haddock και των ζωγράφων σε ένε σημείο των Βρυξελλών που μοιάζει να είναι από άλλη εποχή!

    Μακάρι στο μέλλον να έχουμε την τύχη και ο υπόλοιποι να επισκεφτούμε την όμορφη αυτή πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή