Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Φιλοζωική Αθήνα - Ημέρα ενδιαφέροντος και ευαισθητοποίησης (Σάββατο 12/4)


Μια υπέροχη κίνηση!
Περάστε μια βόλτα και κοινοποιήστε την πρόσκληση!
Ίσως, σιγά σιγά, με τέτοιες πρωτοβουλίες καταφέρουμε να γίνουμε "Φιλοζωική Αθήνα", ακόμα και φιλοζωική χώρα γενικότερα...



Το Σάββατο 12 Απριλίου η ομάδα plus των atenistas σας προσκαλεί στη μεγάλη φιλοζωική δράση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής). Από τις 11.00 έως τις 15.00 θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση, υιοθεσία αδέσποτων ζώων, διαδραστικά παιχνίδια.

Η SAPT HELLAS (Δράση για τα αδέσποτα - Σκύλοι θεραπείας) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ειδικό για παιδιά. Θ' ακολουθήσει παιχνίδι με τα εκπαιδευμένα σκυλιά της οργάνωσης.

Η Σχολή Σκύλων - Οδηγών Τυφλών Λάρα θα παρουσιάσει το σημαντικό έργο που επιτελεί και θα έχει σκυλιά οδηγούς για μια παρουσίαση.

Ο σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής Anima θα μας ενημερώσει για τη βιοποικιλότητα της Αττικής που δεν γνωρίζουμε καθώς και για τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε σ' ένα τραυματισμένο ζώο.

Εκπρόσωποι από τη Stray, το Σ.Π.Α.Ζ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων), την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, το Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και τις Εφτάψυχες – Nine Lives θα παρέχουν ενημέρωση για δικαιώματα ζώων, πληροφορίες για τη νομοθεσία που υπάρχει σχετικά με την κακοποίηση ζώων ενώ η Π.Φ.Ο (Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία) θα ενημερώνει για τη σημασία της στείρωσης.


Υιοθέτηση κατοικίδιων
Επίσης οι οργανώσεις αυτές θα έχουν σκύλους και γάτες (παρόντα και σε φωτογραφίες) που φιλοξενούνται στα καταφύγια τους και θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον συμπολιτών μας που θέλουν να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο.

Κι επειδή οι ανάγκες των οργανώσεων που φροντίζουν αδέσποτα είναι τεράστιες, σας προσκαλούμε να τις ενισχύσετε. Γι' αυτό θα υπάρχει ειδικός χώρος που θα συγκεντρώνουμε είδη για τους χώρους φιλοξενίας των ζώων αυτών (π.χ. κονσέρβες, ξηρά τροφή (σφραγισμένες συσκευασίες), φάρμακα, περιλαίμια κλπ).

Σας περιμένουμε το Σάββατο από κοντά!



πηγή: atenistas.org

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία εκδήλωση των atenistas. Και φυσικά όταν υπάρχουν ωραίες εκδηλώσεις για τους τετράποδους φίλους μας, η Kat τις ανακαλύπτει! Και τις παρουσιάζει με όσο πάει και πιο βελτιωμένο τρόπο: δεν στο είχα να βάλεις έτσι ωραία τις μικρές εικονίτσες στα αριστερά του κειμένου :P χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahahaha, eides pou diarkws se ekplisw? mou evales challenge tis photo kai to apogeiwnw file dom! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή