Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Post-it note - "ΕΡΤ: Πονάει κεφάλι; Κόβει κεφάλι" by Dominic


Post-it note No18

Στον Μεσαίωνα, όταν έπιαναν κάποιον που θεωρούσαν ότι έκανε κάτι σημαντικά κακό (κάποιες φορές το είχε κάνει, κάποιες όχι) του έκοβαν το κεφάλι στη γκιλοτίνα. Μετά τον αποκεφαλισμό θα ξαναέκανε κάτι σημαντικά κακό αυτός; Όχι. Ήταν σωστό να αποκεφαλιστεί; Όσοι πείτε ναι, μάλλον δεν βρίσκετε τίποτα λάθος σ' αυτό που έγινε σήμερα στην ΕΡΤ.



Υ.Γ: Και στη Χούντα έγιναν λογικά κάποια σωστά πράγματα με αυταρχικό, δικτατορικό τρόπο. Επειδή ήταν σωστό να γίνουν, δεν πειράζει που έγιναν αυταρχικά; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Όσοι πείτε ναι, μάλλον δεν βρίσκετε τίποτα λάθος σ' αυτό που έγινε σήμερα στην ΕΡΤ.

Υ.Γ.2: Για μένα, όσο άσχημο κι αν είναι η απόλυση ενός ανθρώπου, έπρεπε να απολυθούν όλοι όσοι ήταν άχρηστοι και αχρείαστοι. Και αυτός ο αριθμός πιθανός να ήταν μεγάλος. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό απ' αυτό που έγινε σήμερα.

Υ.Γ.3: Όσοι από μας δεν έχουμε ζήσει πραγματική φτώχεια ακόμα (μέσα σ' αυτούς κι εγώ), ξεστομίζουμε πράγματα με πολύ μεγάλη ευκολία. Και είναι λογικό. Γιατί για μας η απόλυση ενός φτωχού ανθρώπου είναι θεωρία, όχι βίωμα. Εγώ αυτό που νιώθω είναι ότι το σωστό είναι ποτέ να μην πανηγυρίζω για την απόλυση ενός ανθρώπου, ακόμα κι αν είναι δίκαια. Σεβασμός σε μία δυστυχία που δεν μπορώ να τη συλλάβω.



5 σχόλια:

  1. καλό dom !! κάποιοι βρίσκονται σε άλλη πραγματικότητα !! Αυτο που έγινε χθες ήταν αντισυνταγματικό. Οσοι χαίρονται με απολύσεις κατα δικαίων και αδικων επειδη το κράτος έχει πολλους δημόσιους υπαλλήλους είτε δεν ξέρουν τι ειναι να εχεις το αγχος της επιβιωσης, είτε εχουν κακοπεράσει στον ιδιωτικό τομέα και βγάζουν όλα τα απωθημένα τους στον δημόσιο. Ανεξαρτήτως αν κάποιος κάνει ή δεν κάνει καλά την δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραίο Dom. Ο σκοπός έχει καταντήσει να αγιάζει ΟΛΑ τα μέσα δυστυχώς και το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

    η είδηση της ΕΡΤ δεν είναι δυνατο να προκαλεί άλλο συναίσθημα εκτός από λύπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ στα πάντα. Το ΥΓ:3 είναι όλα τα λεφτά. Όποιος δεν έχει ζήσει την ανεργία απλά δεν έχει το δικαίωμα να πει τίποτα για δυόμισι χιλιάδες συμπολίτες του που θα απολυθούν. Η τρόικα έρχεται και ζητάει απολύσεις αλλά κάθε ένας από αυτούς τους εκπροσώπους παίρνει μισθό 10.000 ευρώ το μήνα. Εάν κάποιος έχει κάποιες προτάσεις για το πώς θα ζήσουν 2.5000 οικογένειες, να μα τις πει. όποιος πιστεύει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ ήταν Golden Boys παρακαλούμε να μας στείλουν μια κάρτα από τον πλανήτη Άρη στον οποίον ζουν...Η ΕΡΤ δεν είναι οποιοσδήποτε σταθμός. Είναι η ψυχή της Ελλάδας. Θα πρέπει να διαφυλαχτεί πάση θυσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Άγγλοι έχουν μια έκφραση την οποία χρησιμοποιούν συχνά στα Social Media: Check your Priviledge... Ψάχτε το λίγο και δείτε από ποια θέση μιλάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ σημαντική παράμετρος το Check your Priviledge, Κώστα. Πολύ μου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή