Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Στιχομένη Δευτέρα - Να με καταστρέψεις γλυκά (1/10)


"Τι εννοείς δεν με θέλεις άλλο; Τι έκανα λάθος; Δεν φταίω εγώ, εσύ φταις; Τι είναι αυτά που λες; Δηλαδή χωρίζουμε; Χωρίς κανένα λόγο; Δώσε μου ένα λόγο! ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ!

Κάνε μου κάτι, σε ικετεύω... Δεν μπορώ να σ' αφήσω έτσι. Πως θα πάψω να είμαι ερωτευμένος μαζί σου αν απλώς σταμάτησες να με θες;".

Να με καταστρέψεις γλυκά (Στίχοι, μουσική και 1η εκτέλεση: Σταύρος Μιχαλακάκος)



Κατέβηκε. Ούρλιαξε. Έβρισε. Έσπασε πέντε πολύτιμα δικά τους πράγματα μπροστά στα μάτια της. Ελπίζοντας να αντιδράσει. Να του ουρλιάξει. Να τον βρίσει. Τον κοίταζε με ύφος συμπονετικό. Δεν μπόρεσε να σπάσει 6ο. Κάθε τι που έσπαγε, σαν μπουνιά στο στήθος του.

Φεύγει.

Αυτή.

Αυτός μένει.

"Σίγουρα με κεράτωσε! Με κεράτωσε η πουτάνα! Όσο τη σκέφτομαι με άλλον στο κρεβάτι... Θα σπάσει το κεφάλι μου...". Κλαίει χωρίς ανάσα.

Θα δημιουργούσε κάθε δυνατή εικόνα στο μυαλό του για να τη βάλει εμπόδιο στη χειρότερη εικόνα απ' όλες. Την αλήθεια. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να μη φταις. Από το να μη φταίει. Όταν δεν υπάρχει λάθος δεν υπάρχει και λύση.

Ξαπλώνει στο βρώμικο πεζοδρόμιο. Πλέον δεν ουρλιάζει. Δεν βρίζει. Δεν κλαίει. Τα μάτια του είναι γεμάτα απόγνωση. Το μόνο που κάνει είναι να ψιθυρίζει τα ίδια λόγια ξανά και ξανά...

"Όχι έτσι. Είναι πολύ σκληρό για να το αντέξω. Όχι έτσι. Θέλω να μου κάνεις πολλά, να με καταστρέψεις γλυκά...".

Υ.Γ: Πάντα με άγγιζε η μουσική παραπάνω από τον στίχο. Γι' αυτό στα 10 αυτά κεφάλαια έσπρωξα τον εαυτόν μου να... ακούσει καλύτερα. Και μετά προσπάθησα να βρω πρωταγωνιστές και ιστορίες. Για 10 Στιχομένες Δευτέρες.




by Dominic

7 σχόλια:

  1. Πάντα μας αγγίζει η μουσική παραπάνω από τους στίχους. Ίσως μερικές φορές να είναι καλύτερα έτσι. Όχι όμως όταν κάνει ανάλυση ο Dom.

    Περιμένουμε με ανυπομονησία να ομορφύνεις τις Δευτέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος ρε Dom !!! Και οι Δευτέρες στο Γλέντι λοιπόν έχουν νόημα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. parolo pou tha eimai i pio apaititiki anagnwstria twn sigekrimenwn kefalaiwn - logw afgtis tis sxesis pathous pou ehw me tin sigekrimeni mera..- xairomai gt twra, pera apo tin katathlipsara poy tha niwthw tis epomenes 10 defteres, tha ehw kai mia periergeia gia to epomeno kefalaio!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω Kat οι Δευτέρες σου από στοιχειωμένες να γίνουν στιχομένες! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι καλύτερη αρχή Dom από το να σε παραδέχετα ο δημιουργός του τραγουδιου που ανέλυσες ... Μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. bravo dom!ise foveros! kai oi stixomenes deyteres mpenun sto must read list :) kati omos mu lei oti 8a einai perissoteres apo 10!

    ps: oi deyteres dn omorfenun me tipota! sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή