Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Light & Darkness in the Army once (by Alejandro)


Σήμερα το φωτογραφικό μας θέμα είναι βγαλμένο μέσα από τη στρατιωτική μου θητεία. Παίζοντας με το φως και το σκοτάδι, προσπαθώ (εκ των υστέρων) να αποτυπώσω μέσα από 4 φωτογραφίες τη ψυχολογία του φαντάρου την κάθε στιγμή.


Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το Σεπτέμβριο του 2012 στην Αλεξανδρούπολη. Το σκοτάδι είναι κυρίαρχο και το φως έντονο, τραβηχτικό αλλά ακόμα μακρινό όνειρο. Έμεναν ακόμα 6 μήνες θητείας.Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη και αυτή στην Αλεξανδρούπολη, το Νοέμβριο του 2012. Μια όμορφη μέρα έξω, όμως, έμεναν 4 μήνες θητείας.Η φωτογραφία είναι βγαλμένη στο Διοικητήριο της μονάδας λίγο πριν την απόλυση! Το φως απλώνει το χέρι του και με καλεί να το ακολουθήσω μέχρι την ανοιχτή πόρτα, αυτήν της ελευθερίας. Τι θα φέρει η συνέχεια κανείς δεν ξέρει...Η πορεία προς το σπίτι έχει ξεκινήσει. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη...
1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο φωτογραφικό θέμα! Λίγο-λίγο η αναλογία του φωτός και του σκοταδιού αλλάζουν αντίστροφα. Όπως η ψυχολογία ενός φαντάρου. Πιο έντονη φωτογραφία πιστεύω είναι η πρώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή