Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

"Η τρομοκρατία στη Δημοκρατία" by Alejandro


"Έναν άνθρωπο ή ένα κτίριο μπορείς να τα πυροβολήσεις, δεν μπορείς να πυροβολήσεις τη Δημοκρατία. Ας το ακούσουν καλά αυτοί που πρέπει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση με καλάσνικοφ.

Συνήθως, απ' αυτά που λένε οι πολιτικοί, έχω την αίσθηση ότι ισχύει τελικά το αντίθετο... Η Δημοκρατία συστηματικά τρομοκρατείται είτε για να τρομοκρατηθεί η ίδια η κοινωνία προς το πιο συντηρητικό, είτε για να διασπαστεί μια κοινωνική δυναμική κατά το "Διαίρει και Βασίλευε", είτε γιατί οι διάφοροι "αγωνιστες" θεωρούν αυτήν τη λύση αποτελεσματικό μέσο.

Πρόσφατα παραδείγματα τρομοκρατημένης Δημοκρατίας είναι οι ΗΠΑ μετά της 11/9 που χρησίμευσε ως αφορμή για 2 πολέμους και σειρά τρομοκρατικών (έναντι του λαού) μέτρων, η διάσπαση των λαϊκών αντιδράσεων μετά τη δολοφονία του Αλέξη και των Αγανακτισμένων από τους γνωστούς (;) μπαχαλάκηδες και τα ΜΑΤ και η προπαγάνδα που επιστρατεύθηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ πριν τις τελευταίες εκλογές.

Το να είναι κανείς βέβαιος για την προέλευση της επίθεσης από εξτρεμιστικές ομάδες ή από το παρακράτος σημαίνει είτε ότι βρήκαμε τον φωτεινό παντογνώστη (το δέντρο της ζωής σαν να λέμε) είτε ότι κάποιος είναι πίσω από την επίθεση οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρει... Παρ' όλα αυτά, καλό είναι να εξετάζονται πάντα οι εναλλακτικές πηγές βίας και οι πιθανές αφορμές της. Δηλαδή ποιον ευνοούν τελικά τέτοιου είδους επιθέσεις; Η βεβαιότητα είναι είτε ηλιθιότητα, είτε πολύ ύποπτη...




3 σχόλια:

  1. Αντικειμενικότητα. Ψύχραιμη ανάλυση. Κριτική σκέψη. Συγκριτική ανάλυση. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα κόμματα γεγονότα όπως το χθεσινό; Όχι, βέβαια. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κείμενο το χθεσινό γεγονός. Σπάνια αντιμετώπιση δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε alejandro. Καίριος και μεστός όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή