Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Fridays at Glenti (21/12/12)


2.000 π.Χ. και κάτι...

Πολύ μπροστά από την εποχή τους, οι Μάγια είχαν αναπτύξει τον λαμπρότερο πολιτισμό του Δυτικού Ημισφαιρίου. Ασκούσαν τη γεωργία, έκτιζαν πέτρινα σπίτια και πυραμιδοειδείς ναούς, κατεργάζονταν τον χαλκό και τον χρυσό, γνώριζαν την υφαντουργία και χρησιμοποιούσαν μια μορφή ιερογλυφικής γραφής.


Και ξαφνικά το 2012 όλος ο κόσμος ασχολείται με το θόρυβο που ξεκίνησε επειδή υποτίθεται ότι το παλαιό ημερολόγιο των Μάγια σταματά απότομα στο χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεμβρίου φέτος (δηλαδή σήμερα!), άρα συμπεραίνεται ότι ο κόσμος σήμερα θα καταστραφεί (ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!).


Όπως διευκρινίζει μάλιστα ο αστρονόμος και συγγραφέας David Darling σε άρθρο του στο περιοδικό "New Scientist", οι Μάγια είχαν όντως ένα ημερολόγιο "μακράς πνοής" που βασιζόταν σε μία περίοδο 1.872.000 ημερών.

Άρα, με απλά λόγια, ανεξάρτητα του ότι τίποτα δεν έγινε τελικά: οι Μάγια έκατσαν πριν τόσες χιλιάδες χρόνια σε μια πυραμίδα στη Νότια Αμερική μέσα στα αφιλόξενα δάση και δημιούργησαν ένα ημερολόγιο 1.872.000 ημερών, σμιλευμένο κομματάκι - κομματάκι, μέρα προς μέρα πάνω σε πέτρα, προβλέποντας ουσιαστικά το τέλος του κόσμου και για τελευταία μέρα επέλεξαν τη σημερινή. Και σας ρωτώ ευθέως: ένας τόσο εξελιγμένος λαός σαν τους Μάγια, γιατί επέλεξε μια Παρασκευή για τελευταία μέρα του κόσμου;

Ευκολάκι! Γιατί μόνο μια ΥΠΕΡΜΕΡΑ μπορεί να σηκώσει στους ώμους της τέτοιο βάρος!

Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε σ' ένα ακόμη συγκλονιστικό Fridays at Glenti με το επετειακό αφιέρωμα LAFR ή αλλιώς Last FRRRRRRRR on Earth !!!

Τι και αν κάποιοι κρυφά (ή και φανερά) ελπίζατε να τέλειωνε αυτός ο ρημαδιασμένος ο κόσμος μια και καλή... μη ξεχνάτε τουλάχιστον σήμερα είναι Παρασκευή.


LAFR







Friday Irrelevant Wisdom



Friday Xmas Wishes


Αγαπητοί φανατικοί υποστηρικτές της τεράστιας ΥΠΕΡΜΕΡΑΣ η στήλη σας εύχεται καλά Χριστούγεννα, γεμάτα χαμόγελα, αγκαλιές και υγεία.


by Louis


3 σχόλια:

  1. FRRRRRRRRRRRRRR !!! Κάνω το σχόλιο μου 12 και κάτι για σιγουριά. Γιατί αν τελείωνε ο κόσμος, ένα comment στο Fridays at Glenti θα ήταν σίγουρα στη λίστα με τα τελευταία πράγματα που θα ήθελα να κάνω! χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο μου από πάνω έγινε τυχαία 12:21! ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή