Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

"Το τέλος του κόσμου" by Angie


Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει βαρύνει αρκετά το κλίμα, λέω να επιστρέψω με ένα πιο ευχάριστο κειμενάκι - λόγω εορτών - και από Δευτέρα να επιστρέψω στον παλιό καλό εαυτό μου που σας κάνει να προβληματίζεστε, να σκέφτεστε, να επαναστατείτε και να βαριέστε. Ή και τίποτα από τα παραπάνω. Γι' αυτό, λοιπόν, μη σας προβληματίζει ο τίτλος του κειμένου...

Οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι, λοιπόν, και εδώ δεν εννοώ απαραίτητα ύποπτους, σκοτεινούς τύπους (πιθανότατα εξωγήινης προελεύσεως) με μαύρα κοστούμια που μαζεύονται σε ένα γραφείο νυχτιάτικα και σχεδιάζουν την καταστροφή - το πως θα υποδουλώσουν την οικουμένη (άλλη δουλειά δεν έχουν;), προβλέπουν ότι σήμερα 21/12/2012 και ώρα τρεις μετά μεσημβρίας για την Ελλάδα θα έρθει το τέλος του κόσμου... Παραπαπαμ, πέφτουν τίτλοι τέλους, THE END και τα λοιπά...

Εγώ, λοιπόν, σαν έτερη ευελπιστούσα συνάδελφος συνωμοσιολόγος (και πάλι εδώ δεν εννοώ οτιδήποτε από τα παραπάνω), υποστηρίζω ότι το τέλος του κόσμου για το ταπεινό Ελλαδιστάν είναι ήδη υπό εξέλιξη και μάλιστα το ανθρώπινο είδος, ή τουλάχιστον οι Έλληνες αντιπρόσωποί του, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιβιώσουν άνετα!

Ο homo Ελλήνους, λοιπόν, έχει αποδείξει εξαιρετική αντοχή σε παντός είδους καταστροφές και θεομηνίες. Διότι πως αλλιώς εξηγείται, φίλοι συνωμοσιολόγοι και μη, ότι ο Έλληνας έχει αντέξει μόνο τα τελευταία χρόνια τα εξής: Πρωθυπουργία Γιωργάκη επί 4 ολόκληρα έτη (!!!!) κατά τα οποία είχαμε την έλευση των εκτός Ελλαδικού χώρου βαρβάρων της Τρόικας - οι οποίοι κάνουν αδιάκοπες και επίπονες προσπάθειες για την ολοκληρωτική εξόντωση του έθνους μας. Μισθοί των 400 ευρώ, μειώσεις συντάξεων, περικοπές σε βιβλία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, μάθημα μέσω DVD, σημειώσεις σε φυλλάδια, Παπακωνσταντίνου, απολύσεις στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα, τουλάχιστον 572 αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ελληνικές συγκοινωνίες και άλλα πολλά.

Βέβαια, η αντοχή του ελληνικού έθνους σε πάσης φύσης απόπειρα εξόντωσης του διαφαίνεται ιστορικά από εποχής πρωθυπουργίας Μητσοτάκη (ναι, επιβιώσαμε και μέσα από αυτό).

Ο Έλληνας, όμως, από μικρός διαπαιδαγωγείται για να αντιμετωπίζει και να βγαίνει αλώβητος από κάθε είδους κοσμογονίες. Από μικροί ασκούμαστε σωματικά, προσπαθώντας να αποφύγουμε να πατήσουμε σε όλα τα μέρη του σπιτιού που έχει σφουγγαρίσει η μητέρα μας, κουβαλώντας τεράστιες σχολικές τσάντες, με τη μέθοδο της ορθοστασίας περιμένοντας το λεωφορείο να περάσει, τρέχοντας να προλάβουμε τον προαστιακό και πολλές άλλες. Περνάμε, επίσης, από δοκιμασίες μυαλού και ψυχής όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις, το δελτίο ειδήσεων των οκτώ, τα παιχνίδια γνώσεων (και ειδικά αυτά με τους αναγραμματισμούς) στην τηλεόραση και οι ομιλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Έχουμε διαπαιδαγωγηθεί για να διεκδικούμε πάντα με σθένος αυτό που θέλουμε (ειδικά κατά την διάρκεια των εκπτώσεων - ξεμαλλιάζοντας τον/την αντίπαλο που τόλμησε να βάλει στο μάτι το ίδιο ρούχο με εμάς), για να κάνουμε σωστή διατροφή ("μαζί τα φάγαμε") και για βρίσκουμε πάντα ό,τι χάσαμε ("λεφτά υπάρχουν"). Καλλιεργούμε τις αξίες της υπομονής (τεράστιες ουρές στα σούπερ μάρκετ), της επιμονής ("ποιο σκασμένο λάστιχο, έχει πρόβλημα το κιβώτιο σου λέω!") και της υπακοής  ("μάλιστα κύριε υπουργέ / προϊστάμενε / διευθυντή / καθηγητά").

Επίσης, είμαστε αρκετά εκπαιδευμένοι σε ύπουλες μεθόδους που κάνουν τη ζωή μας λίγο ευκολότερη, όπως π.χ. η ύπουλη προσπέραση κάποιου στην ουρά για το ΙΚΑ ("αχ, συγνώμη, δεν σας είδα!"), η κατοχή γνώσης για την κατασκευή σκονακίων τουλάχιστον 32 διαφορετικών τύπων ανάλογα με την εξέταση και η διακριτική παράβλεψη του κόκκινου σηματοδότη όταν βιαζόμαστε πολύ. Τέλος. οι Έλληνες έχουν αποδείξει πρωτοφανή αντοχή σε παντός είδους χημικά - όπως χημικά σε πορείες, αεροψεκασμούς (!!!!!!!!!;;;;;;;;;) και συνταγές του Παρλιάρου.

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Απέναντι στις πρωτοφανείς αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, οι Έλληνες επέδειξαν πρωτοφανή επινοητικότητα, καίγοντας οτιδήποτε περιέχει άνθρακα στη σύνθεσή του, από ξύλα μέχρι ξαπλώστρες. Και αν προβληματίζεστε για την αύξηση  της παράνομης υλοτόμησης σε δάση και πάρκα και την έκλυση ρυπογόνων καυσαερίων στην ατμόσφαιρα, σας λέμε ότι είναι μέρος ενός ιδιοφυούς master plan για τη διόγκωση της τρύπας του όζοντος ώστε να αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη  και να μη χρειαζόμαστε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε. Επίσης, στην Ελλάδα σύντομα θα ασκηθούμε στην ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων - καθώς οι φορολογίες για τα ζευγάρια με παιδί είναι αυστηρότερες από αυτές για τις άτεκνες οικογένειες. Προσέξτε, προσωπικό παράδειγμα: τους γονείς μου αυτήν τη στιγμή τους συμφέρει να πάρουν διαζύγιο για να φορολογηθούν ξεχωριστά - ο μεν σαν άνεργος και ο δε σαν μονογονεϊκή οικογένεια !!! Παρατηρούμε ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας περνάει σε δεύτερη μοίρα...

Έχουμε βγάλει πρωθυπουργό τον Γιωργάκη, έχουμε αντέξει την τριπλέτα Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη και έχουμε ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Παρακολουθήσαμε το δράμα των ανερχόμενων next top models, είδαμε τη Βάνα Μπάρμπα να πέφτει από τα δωδεκάποντα τακούνια της στο dancing και την Ευγενία Μανωλίδου να καταρρέει ανακοινώνοντας τον πρώτο Έλληνα master chef. Φάγαμε frozen yogurt και το πληρώσαμε χρυσό, ήπιαμε καφέ στα Starbucks και τον πληρώσαμε πλατινένιο και τολμήσαμε να πάμε στο Mall την περίοδο των εκπτώσεων. Έχουμε επιβιώσει από τις ειδήσεις του Mega, το ακαταλόγιστο μάζεμα αποδείξεων (μάζευε και μη ερεύνα), τη σκαλωσιά που στήθηκε αντί δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, την επίσκεψη της καγκελαρίου  Μέρκελ στην Αθήνα. Και μετά σου λένε το τέλος του κόσμου !!! Σιγά μη φοβηθώ !!!


by Angie

 

1 σχόλιο:

  1. Απολαυστικό και πειστικό! Μητσοτάκης, μεγάλες τσάντες, αναγραμματισμοί, αεροψεκασμοί, Μανωλίδου, σκαλωσιά: κι όμως είμαστε ακόμα εδώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή