Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Νέο μακελειό με τέσσερις νεκρούς


Νέο μακελειό συγκλονίζει τις ΗΠΑ, πριν συνέλθουν ακόμα από την τραγωδία του Νιούταουν. Ένας άνδρας σκότωσε τρία άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Λόνγκμοντ του Κολοράντο. Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια.

Στο μεταξύ, δεκάδες οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ενόπλους στο Νιούταουν, στην Ορόρα του Κολοράντο, στο Λύκειο Κόλουμπαϊν και σε άλλα μέρη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις δολοφονίες και να καλέσουν βουλευτές και γερουσιαστές να σταματήσουν "το λουτρό αίματος".

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις για το πώς ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σκοπεύει να τηρήσει την υπόσχεσή του και να αντιμετωπίσει τη βία μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει την προσπάθεια της γερουσιαστή, Νταϊάν Φάινσταϊν, για την προώθηση ενός νόμου, που θα απαγορεύει την πώληση όπλων στρατιωτικού τύπου, ενώ θα υποστήριζε και οποιονδήποτε νόμο θα έκλεινε το "παραθυράκι" στην υφιστάμενη νομοθεσία περί πωλήσεων στις εκθέσεις όπλων, ανέφερε.


Glenti comment: Ακόμα πόσα πρέπει να γίνουν για να γίνει επιτέλους κάτι;


πηγή: sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου