Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Post-it note - "11/09", by Dominic


Post-it note No4

Σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από το χτύπημα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 στο World Trade Center. Οι σκέψεις που μου έρχονται με αφορμή αυτό το γεγονός είναι οι εξής:

1. Το χτύπημα έγινε από τον Μπους για να έχει μετά αφορμή να κάνει ό,τι έκανε και για να ελέγξει τον λαό του μέσω του φόβου. Είναι - ίσως - η συνωμοσιολογία που πιστεύω πιο πολύ απ' όλες.

2. Πάντα με συγκλονίζουν οι σκηνές από εκείνη τη μέρα. Ίσως γιατί είναι η "σκηνή" από την πραγματική ζωή που μοιάζει πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη με ταινία.

3. Οι δύο παραπάνω σκέψεις έρχονται στο μυαλό μου κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Η σκέψη που μου ήρθε πρώτη φορά σήμερα είναι ότι - όχι μόνο με συγκλονίζει - αλλά με συναρπάζει κιόλας να βλέπω υλικό (βίντεο ή εικόνα) από εκείνη τη μέρα. Αν υπήρχε ένα βίντεο με κάποιον που να ήταν ψηλά μέσα στο κτίριο με μία κάμερα και τράβαγε το αεροπλάνο να έρχεται καταπάνω του, θα ήθελα να το δω και η καρδιά μου θα χτυπούσε σαν τρελή. Υπάρχουν, όμως, εκατομμύρια φρικιαστικές σκηνές πολέμου (όπως π.χ. τα αντίποινα στο Αφγανιστάν που είχαν πολλαπλάσια θύματα) τις οποίες δεν ξέρω πόσο θα άντεχα και πόσο θα επέλεγα να τις δω. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η εξήγηση που δίνω βρίσκεται - πιστεύω - και πάλι στην 2η παρατήρηση: το χτύπημα είναι τόσο κινηματογραφικό, τόσο χολιγουντιανό, που δεν αντιλαμβάνεσαι άμεσα ότι συνέβη στην πραγματικότητα.



Υ.Γ 1: Το No1 τραγούδι το 2001 στην Αμερική ήταν το Fallin' από την Alicia Keys και βγήκε 5 μήνες πριν το χτύπημα. Αρκετά ειρωνικό...

Υ.Γ 2: Δύο φωτογραφίες που σας είχαμε παρουσιάσει παλιότερα στο Γλέντι είναι ο...

...Tourist Guy!


Και μία φωτογραφία της Νέας Υόρκης πέρσι τέτοια μέρα...





7 σχόλια:

  1. ωραίος και σύντομος χαχαχαχα

    εγώ για το συμβαν της 11ης Σεπτεμβρίου έχω ανάμεικτα συναισθήματα και απόψεις...

    1. Καταρχάς δεν πιστεύω σε συνωμοσίες... Οσαμα Vs ΗΠΑ 1-0
    2. Το χειρότερο για μένα δεν είναι τι έγινε εκείνη τη μέρα αλλά το μετά... ο φόβος και ο πόλεμος (σαν ηλίθια δικαιολογία του πρώτου).
    3. Ίσως γιατί είναι η "σκηνή" από την πραγματική ζωή που μοιάζει πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη με ταινία. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!!
    4. Ο tourist guy είναι ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dom όποιος και να το οργάνωσε,ο αθώος κόσμος δεν ήξερε τίποτα και δεν έφταιγε και σε τίποτα οπότε στα συναισθήματα που σου προκαλεί το γεγονός ως προς αυτούς δεν αλλάζει κάτι. Έχω ένα τρομερό documentary με real footage από πολίτες εκείνη τη μέρα,θα στο δώσω και θα σου σηκωθεί η τρίχα πραγματικά!

    Υ.Γ. Η φωτογραφία με τον τύπο είναι shopped,το'χω τσεκάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Louis: Εμένα κάτι μου λέει ότι ο Οσάμα και οι Η.Π.Α έπαιζαν στην ίδια ομάδα... Συμφωνώ με το 2!

    @MonkeyFeet: Ο κόσμος εννοείται ότι ήταν αθώος. Και εννοείται ότι ό,τι νιώθω για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, το ίδιο νιώθω και για τους ανθρώπους στο WTC. Μη σου πω ότι είναι και χειρότερο να σε χτυπάει το δικό σου το χέρι από το χέρι ενός εχθρού. Θέλω το ντοκιμαντέρ!

    @Louis + @MonkeyFeet: Ο παλίκαρος ο Tourist Guy όχι μόνο είναι fake αλλά είχε κερδίσει και βραβείο photoshop! Αλλά μόνο η σκέψη να ήταν αληθινή η φωτογραφία σου κόβει την ανάσα! Μετά υπήρχε trend και τον έβαζαν σε άλλες φωτογραφίες από ιστορικές επιθέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/iss003e5387_feature.html ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. tragoudi pu o dom prwtoagapise meta tin ektelesi tis foteinis sto fame story 1 !!! alejandro

    ΑπάντησηΔιαγραφή