Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Johnny Depp Vs Jim Carrey (quotes)

Με αφορμή τα 35 χρόνια από τον θάνατο του Elvis Presley, σήμερα αναδημοσιεύουμε το κείμενο Johnny Depp Vs Jim Carrey του συντάκτη μας Dominic που αναρτήθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2010.


Χθες συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη γέννηση του Elvis Presley. Γι' αυτόν το λόγο το σημερινό quote είναι από τον βασιλιά του Rock N' Roll. Και η συζήτηση που γεννιέται από τις λέξεις του Elvis έχουν να κανούν με το καλλιτεχνικό ταλέντο.

"I'll never make it, it will never happen, because they 're never going to hear me,
'cause they 're screaming all the time". Elvis Presley



Τον περσινό χρόνο, για κάποια περίοδο, ερωτεύτηκα το βίντεο το οποίο σας ζήτησα να παίζει όσο διαβάζετε το συγκεκριμένο κείμενο. Το έβλεπα ξανά και ξανά. Και κάθε φορά με έκανε να ανατριχιάσω. Ο Elvis ήταν καλλιτέχνης. Και το κύριο χαρακτηριστικό που έχει ένας καλλιτέχνης είναι η ψυχή. Ο Elvis έπρεπε να παχύνει, έπρεπε να ξεπέσει, έπρεπε να φτάσει κοντά στον θάνατο για να φανεί ξεκάθαρα το πόσο συγκινητικός καλλιτέχνης ήταν. Γιατί η μοναδικότητα του ως entertainer τον είχε μετατρέψει για χρόνια ολόκληρα σε εμπορικό προϊόν που τραγουδούσε χειρότερα τραγούδια από αυτά που μπορούσε να πει και που έπαιζε σε χαζοταινίες.

Είναι πολλά τα παραδείγματα των ανθρώπων που άργησε να αναγνωριστεί το ταλέντο τους. Όπως επίσης είναι πολλά τα παραδείγματα των ανθρώπων που το ταλέντο τους αναγνωρίστηκε από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκαν.

Johny Depp



Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ο Johny Depp ανακηρύχθηκε ηθοποιός της δεκαετίας. Είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός ο οποίος σε κάθε του έργο εντυπωσιαζεί με τον τρόπο που δημιουργεί χαρακτήρες. Δεν έχει τύχει ακόμα να διαβάσω κάποια αρνητική κριτική για τον Johny Depp και το θεωρώ απολύτως δίκαιο.

Jim Carrey



Είναι γεγονός ότι από μικρός μου άρεσε πολύ ο συγκεκριμένος ηθοποιός. Έβλεπα το ταλέντο του ακόμα και στα πιο χαζά του έργα. Το να κάνεις ένα μέτριο έργο μία επιτυχία, μόνο και μόνο επειδή παίζεις εσύ, είναι σημαντικό. Όμως αυτό που περίμενα είναι να του δώσουν την ευκαιρία να δείξει σ' ένα έργο ότι είναι καλλιτέχνης, να δείξει τη ψυχή του. Βλέποντας το Truman Show, το Majestic, το Lemony Snicket, το Eternal Sunshine of the Spotless Mind και, πάνω απ' όλα, το Man on the Moon, η χαρά μου έφτανε το σημείο της περηφανιάς. Το πρόσωπο μου έξω από τον κινηματογράφο είχε την έκφραση: "σας το έλεγα εγώ!". Παρ' όλα αυτά, το αληθινό ταλέντο του Jim Carrey σε μεγάλο βαθμό δεν έχει αναγνωριστεί και δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν θα αναγνωριστεί ποτέ.

Κλείνοντας, μπορώ να πω ότι ένας καλλιτέχνης φαίνεται στις εκφράσεις του προσώπου του και πάνω απ' όλα στα μάτια του. Θα σας ζητήσω, λοιπόν, μόλις τελειώσετε να διαβάζετε το κείμενο να ξαναδείτε το βίντεο με το τελευταίο τραγούδι από την τελευταία συναυλία του Elvis. Και να μη σταματήσετε ούτε δευτερόλεπτο να τον κοιτάτε στο πρόσωπο. Είμαι σίγουρος ότι θα σας συγκινήσει. Έπρεπε να σταματήσουν οι κραυγές για να ακουστεί η ψυχή του...




1 σχόλιο: