Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

"Χάλκινες" οι Τσιάβου / Γιαζιτζίδου


Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της Ελλάδας στο Λονδίνο, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Στο βάθρο μίας ακόμα σπουδαίας διοργάνωσης ανέβηκαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά στον τελικό, αλλά μετά τα 1.000 μέτρα, οι Βρετανίδες πήραν διαφορά ασφαλείας, αφήνοντας την Ελληνίδες να παλεύουν με τις Κινέζες για τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, το αργυρό μετάλλιο κατέληξε στις Κινέζες, που κέρδισαν μόλις για 16 εκατοστά του δευτερολέπτου, αφήνοντας τις Τσιάβου / Γιαζιτζίδου στην τρίτη θέση του βάθρου.


"Tο αφιερώνω σε όποιον χαίρεται για μένα", δήλωσε συγκινημένη η Αλεξάνδρα Τσιάβου και συνέχισε λέγοντας "γιορτάζουν η Καστοριά, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, κάθε μια από τις πόλεις που έχουν εδώ αθλητή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την κούρσα. Να στεναχωρηθώ που χάσαμε το αργυρό για μια κουπιά; Να χαρώ; Δεν ξέρω. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε εμάς, σε όλους τους ανθρώπους που μας έδιναν δύναμη όλες αυτές τις μέρες μέσω των μέσων κοινωνικοποίησης. Να σας πω πως στα τελευταία 200 μέτρα σκεφτόμουν την οικογένεια και τους φίλους μου που στερήθηκαν για να έρθουν εδώ για αυτόν τον αγώνα. Ήθελα να τους κάνω να χαρούν".

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου έστειλε την αγάπη της στους γονείς της που βρίσκονται στην Καστοριά και δήλωσε σχετικά: "Αγγίξαμε το χρυσό και σε ένα σημείο. Έχουμε αυτό το μετάλλιο στην πλάτη μας, ναι στην πλάτη μας. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν γιατί μόνο οι δυο μας γνωρίζουμε πόσο χρόνο έχουμε περάσει στον Σχοινιά και μέσα στη βάρκα".


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα κορίτσια και κρίμα που για τόσο λίγο έχασαν το ασημένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή