Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η ψυχίατρος του Χολμς είχε προειδοποιήσει


Η ψυχίατρος, η οποία παρακολουθούσε τον φερόμενο ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης σε κινηματογράφο του Κολοράντο, Τζέιμς Χολμς, είχε προειδοποιήσει τις πανεπιστημιακές αρχές έναν μήνα και πλέον πριν από την επίθεση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Denver Post", επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Η Δρ. Λιν Φέντον ενημέρωσε την αποκαλούμενη "ομάδα αξιολόγησης απειλών" του πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ στις αρχές Ιουνίου ότι είχε θορυβηθεί από τη συμπεριφορά του Τζέιμς Χολμς, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα, έγραψε η εφημερίδα του Κολοράντο.

Η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Ζακ Μοντγκόμερι αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters το δημοσίευμα της "Denver Post", λέγοντας ότι δεσμεύεται από δικαστική απόφαση σχετικά με την υπόθεση και από το ιατρικό απόρρητο.

Η "Denver Post" έγραψε ότι η Φέντον εξέφρασε τις ανησυχίες της για τον Χολμς στην ομάδα Αξιολόγησης Συμπεριφοράς και Αποτίμησης Απειλών του πανεπιστημίου στις αρχές Ιουνίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Denver KMGH-TV, επίσης επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι οι αρχές του πανεπιστημίου δεν επικοινώνησαν με την αστυνομία του προαστίου Ορόρα πριν από την επίθεση και ότι δεν ελήφθησαν μέτρα επειδή ο Χολμς βρισκόταν στη διαδικασία να διακόψει τις σπουδές του.

Η Μοντγκόμερι είπε ότι στην ομάδα αξιολόγησης απειλών του πανεπιστημίου μετέχουν εκπρόσωποι από διάφορα τμήματα του πανεπιστημίου οι οποίοι παρέχουν πληροφορίες στους καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό ή τους φοιτητές όταν εκφράζονται ανησυχίες για κάποιο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Εναντίον του 24χρονου Χολμς ασκήθηκε την Δευτέρα δίωξη για 24 φόνους εκ προμελέτης και 116 απόπειρες δολοφονίας - δηλαδή από δύο κατηγορίες για κάθε θύμα του.

Ο Χολμς κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο, στην Ορόρα του Ντένβερ, κατά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Batman, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 58.

Σύμφωνα με δικόγραφα που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την περασμένη εβδομάδα, ο Χολμς, πρώην φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, παρακολουθείτο από την Φέντον, η οποία είναι διευθύντρια των υπηρεσιών ψυχικής υγείας των φοιτητών.

Το Fox News μετέδωσε ότι ο Χολμς είχε στείλει στην Φέντον ένα τετράδιο στο οποίο περιέγραφε το σχέδιο επίθεσής του και το οποίο περιελάμβανε σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα που προετοιμαζόταν να διαπράξει, αλλά ότι το δέμα δεν ανοίχτηκε πριν από την επίθεση.

Η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει το κίνητρο του δράστη, ενώ επιστήμονες εκτιμούν ότι η ψυχική υγεία του Χολμς θα αποτελέσει ενδεχομένως κομβικό σημείο στη δίκη του.

Με βάση τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του, ο Χολμς μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και την θανατική ποινή, αλλά οι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αν θα το επιδιώξουν.

Ο Χολμς θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου.


πηγή: news.in.gr

1 σχόλιο: