Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ένα τραγούδι κατά των Puppy Mills | Kat & dogs


Ίσως κάποιοι από εσάς γνωρίζουν τι είναι τα Puppy Mills...

Για όσους από εσάς ακούν τον όρο για πρώτη φορά, τα Puppy Mills είναι τα λεγόμενα "εργοστάσια παραγωγής κουταβιών"... Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει: αρρωστημένοι άνθρωποι έχουν σκυλιά, που ένας θεός ξέρει που τα βρήκαν (από δικά τους, αδέσποτα, κλεμμένα και η λίστα των πιθανοτήτων συνεχίζεται...), τα οποία τα βάζουν να ζευγαρώνουν διαρκώς έτσι ώστε να γεννάνε διαρκώς κουτάβια, τα οποία μετά τα πουλάνε είτε μέσω ίντερνετ, είτε τα διοχετεύουν στα - κατά τ' άλλα αθώα - pet shops, είτε τα πουλάνε σε παράνομα παζάρια που διοργανώνουν κατά καιρούς.

Σημαίνει ότι τα σκυλάκια - κουτάβια και γονείς - ζούνε σε άθλιες συνθήκες. Συνήθως τα βάζουν 5 - 5 ή και περισσότερα στα σπιτάκια kennels (είναι αυτά που μοιάζουν με κλουβάκια), τα οποία όμως τα έχουν έξω σε ανοιχτούς χώρους, εκτεθειμένα, με αποτέλεσμα τα σκυλιά να υποφέρουν από το κρύο ή τη ζέστη (λόγω του ότι αυτά είναι μεταλλικά, τα πατουσάκια τους γεμίζουν εγκαύματα το καλοκαίρι, καθότι είναι ένα από τα ευαίσθητα σημεία του σκύλου, ειδικά στις διάφορες θερμοκρασίες).

Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζουν τις θηλυκές να ζευγαρώνουν κάθε φορά που έχουν οίστρο έτσι ώστε να εξασφαλίζουν τη "διαρκή τροφοδότηση" με κουτάβια... Αυτό, όμως, είναι κάτι το οποίο δεν το αντέχει ο οργανισμός τους και το σώμα τους. Φανταστείτε μια γυναίκα η οποία, μετά από 9 μήνες εγκυμοσύνη και γέννα, μένει στα καπάκια έγκυος. Γεννάει, και ξαναμένει... και ξανά... και ξανά... Έτσι, λοιπόν, ζουν τα θηλυκά, μαζί με τα αρσενικά και τα κουτάβια, εξαθλιωμένα, πονεμένα, χωρίς καμία ιατρική ούτε άλλη ουσιαστική φροντίδα.

Γι' αυτόν το λόγο αλλά και λόγω αιμομιξιών που επιδιώκουν οι "άνθρωποι", ελλείψει αρσενικών και θηλυκών (καθότι τα σκυλάκια δεν αντέχουν και πεθαίνουν πριν την ώρα τους), τα κουταβάκια αυτά πάσχουν από πολλές ασθένειες, είτε εκ γενετής είτε λόγω της τραγικής κατάστασης της μαμάς τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας. Έτσι, πολλά από αυτά δεν προλαβαίνουν καν να χρονίσουν και πεθαίνουν στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη τους ή ταλαιπωρούνται από χρόνιες και σοβαρές ασθένειες.

Το αποτέλεσμα; Ο ιδιοκτήτης το γυρνάει πίσω στον "ανθρωπο" απ' όπου το πήρε. Ο "ανθρωπος" το ρίχνει στη "γραμμή παραγωγής" ή το παρατάει σε μια από τις γνωστές περιοχές (όπου παρατάνε τα κουτάβια που δεν βρήκαν σπίτι και είναι πλέον αρκετά μεγάλα για να είναι γλυκούτσικα για να πουληθούν), οι οποίες είναι γεμάτες πλέον από κακόμοιρα, άρρωστα, εξαθλιωμένα αδέσποτα. Εναλλακτικά; Το σκυλί θανατώνεται, είτε με ευθανασία στην οποία καταφεύγει ο ιδιοκτήτης - καθότι το σκυλάκι μπορεί να είναι βαριά άρρωστο, είτε ένας θεός ξέρει πώς, από τον "άνθρωπο" στον οποίον επεστράφη ως ελαττωματικό.

Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί απλά να καταλήξει στο δρόμο ως αδέσποτο, επειδή ο εκάστοτε "ευσυνείδητος" ιδιοκτήτης, λόγω του ότι  δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις και τη φροντίδα ενός άρρωστου σκύλου, μπορεί απλά να οδηγήσει μέχρι ένα σημείο και να το παρατήσει.

Με ποιον τρόπο, όμως, μπορούν τα σκυλιά, τα οποία γίνονται έρμαιο του κάθε άρρωστου, σιχαμένου ανθρώπου να "σώσουν" τον εαυτόν τους; Ναι, έχουν το ένστικτο της επιβίωσης - όπως κάθε ζώο, όπως και ο άνθρωπος. Αλλά πώς μπορούν, όταν υφίστανται τέτοια κακοποίηση και βασανισμό, να σωθούν από μόνα τους;

Σας μαύρισα; Όπως πολλές φορές έχω πει, πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας επιτέλους. Όλα αυτά ξεκινάνε από την παιδεία μας, τη νοοτροπία μας, το τι κάνουμε πρώτα απ' όλα εμείς οι ίδιοι, τι μηνύματα περνάμε στους γύρω μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, τους γονείς μας, τους παππούδες μας, παντού...


Σήμερα είδα στο dogpark.gr κάτι νέο και ενδιαφέρον, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενημέρωση του κόσμου γι' αυτά τα τραγικά "εργοστάσια παραγωγής κουταβιών".

Το μοιράζομαι μαζί σας, με την ελπίδα να φτάσει στ' αυτιά όσων περισσότερων ανθρώπων γίνεται. Με την ελπίδα ν' ανοίξουν όσα περισσότερα μάτια γίνεται. Και σιγά - σιγά, κάτι να γίνει.

Οι προσπάθειες σε ολόκληρο τον κόσμο για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τα Puppy Mills συνεχίζονται με κάθε τρόπο όσο τα "εργοστάσια" παραγωγής κουταβιών αυξάνονται!

Υπάρχουν πολλά συγκλονιστικά video, όπως αυτό που έχουμε στο άρθρο μας Puppy Mills... η Ντροπή της Ανθρωπότητας, αλλά τώρα η φιλοζωική οργάνωση SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) του San Francisco αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο για την αντιμετώπιση των Puppy Mills και των πωλήσεων σκυλιών μέσω του Internet που εξελίσσονται στη νέα μεγάλη μάστιγα! Το αποτέλεσμα το βλέπετε στο video! Μοιραστείτε το!


1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον κείμενο Kat. Δεν τον γνώριζα τον όρο, αν και δεν εκπλήσσομαι με όλα αυτά που τραβάνε τα σκυλάκια παγκοσμίως. Είδαμε τι κάνανε και στην Πολωνία για το EURO... Και το τραγούδι - διαφήμιση στο τέλος είναι εξαιρετικό και πολύ έξυπνο σαν ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή