Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κρίση στη Χρυσή Αυγή


Ένα βήμα πριν τη διάσπαση βρίσκεται το κόμμα των "λεβεντόπαιδων", καθώς η φράξια Μπαρμπαρούση ήθελε "κλωτσές" στη Κανέλλη, ενώ οι "Κασιδιαρικοί" διαφωνούν και τους κατηγορούν ευθέως για ρεβιζινισμό!

Μια κρίση που υπέβοσκε εδώ και καιρό στους κόλπους της ελληνικής ακροδεξιάς, τελικά ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή το επεισόδιο ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον Ηλία Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μπαρμπαρούσης, γνωστός και ως "Διάκος" ή "Καραϊσκάκης", με χθεσινές του δηλώσεις, επιτέθηκε ευθέως εναντίον του υπεύθυνου Τύπου του κόμματος, λέγοντας ότι "αντί για σφαλιάρες θα έπρεπε να της έχει ρίξει κλωτσές"! Με άλλα λόγια τον κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ για "μαλθακότητα", για ενδοτισμό απέναντι στο "Κουμμούνι" και για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού!

Βέβαια, η κλιμάκωση της κόντρας ανάμεσα στα δύο κορυφαία στελέχη ήταν ζήτημα χρόνου για όσους γνωρίζουν από μέσα τις εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Η "βεντέτα" τους χρονολογείται από πολύ παλιά και οι πραγματικές της αιτίες βρίσκονται στην διαφορετική φιλοσοφική θεώρηση που έχουν πάνω στο θέμα των μαλλιών: Από τη μια ο Καιάδας, ο Κασιδιάρης και οι άλλοι που ξυρίζουν το κεφάλι τους, θεωρούν τα μακρια μαλλιά τύπου Μπαρμπαρούση, "κρυφογιεγιέδικα" και "λαϊκά". Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης υπερασπίζεται τις κομμωτικές του επιλογές και κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι δεν έχουν το σθένος να παραδεχτούν ότι είναι φαλακροί.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, έφθασαν πολύ κοντά στο "θερμό επεισόδιο", καθώς ο Κασιδιάρης άφηνε συνέχεια αιχμές για το πρόβλημα πιτυρίδας του Μπαρμπαρούση τον οποίο επίσης κατηγορούσε ως "άλουστο". Ευτυχώς, τότε η χειροδικία απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και οι δύο άντρες επιφυλλάχθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους αργότερα.

Τώρα λοιπόν, με το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος να έχει γίνει εκρηκτικό και με τη διάσπαση να είναι πλέον ορατή, η παρέμβαση του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη: Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τα πράγματα, ο πρόδρος κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο αντίπαλων τάσεων, να λύσουν τις διαφορές τους όπως αρμόζει σε ένα σωστό Χρυσαυγίτη: Σε έναν αγώνα debate - kickboxing. Με τη μικρή προσαρμογή: ότι εναλλάξ σε κάθε γύρο, ο ένας θα παριστάνει τη γυναίκα που βγάζει γλώσσα, ώστε να μπορέσει ο αντίπαλός του να βρει το κουράγιο και να επιτεθεί.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην έκβαση της μάχης, αναμένεται να παίξει και η ομάδα των βαμμένων μαλλιών οι οποίοι προς το παρόν, κρατούν μια στάση αυστηρής ουδετερότητας. Όλοι όμως περιμένουν τις δηλώσεις του αρχηγού της κ. Χρήστου Παππά, την ημέρα του αγώνα.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)


πηγή: protagon.gr

2 σχόλια: