Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Γκράφιτι που φυτρώνουν (pics)


"Λατρεύω τα γκράφιτι στους δρόμους αλλά τα πολύχρωμα σπρέι με απωθούν... Έτσι προσπάθησα να βρω έναν πιο φυσικό τρόπο για να δημιουργήσω εικόνες και σχέδια στους τοίχους, χωρίς να επιβαρύνω το περιβάλλον", λέει η καλλιτέχνης Anna Garforth για τα πρωτότυπα "καταπράσινα" γκράφιτι που εμφανίστηκαν στους αστικούς τοίχους του Χονγκ Κονγκ.

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Anna έκανε αρκετά πειράματα με όλα τα είδη των φυσικών υλικών, καταλήγοντας εν τέλει στην επιλογή των βρύων που φυτρώνουν από μόνα τους στους τοίχους, ανάμεσα στις σχισμές των δρόμων αλλά και αλλού.

Ενθουσιάστηκε με την ιδέα να δίνει σχήμα στο λιγοστό πράσινο που υπάρχει στο άστυ ή να γράφει μηνύματα στους τοίχους με τα βρύα. Και έτσι έκανε! Με "όπλο" της τη φαντασία γέμισε τους τοίχους στο Χονγκ Κονγκ με εντυπωσιακά γκράφιτι από χορτάρι, τα οποία δεν έχουν κανένα περιβαλλοντικό μειονέκτημα.

Φράσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, συμβολικές εικόνες αλλά και μηνύματα για τα παιδιά "φυτρώνουν" στους τοίχους, κάνοντας προφανές το ενδιαφέρον της Anna για την προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο.


πηγή: philenews.com

1 σχόλιο: