Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

"Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι" by Kostas


Από το πρωί στη πόλη υπήρχε μια περίεργη ατμόσφαιρα, μια ατμόσφαιρα αναμονής. Στους δρόμους πουλιούνταν σημαίες "Campioni". Στις 20:00, λίγη ώρα πριν τον τελικό, υπήρχε μποτιλιάρισμα. Όλοι προσπαθούσαν να πάνε σπίτι τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Υπήρχαν όμως και ρυθμικά κορναρίσματα, έτσι για μπούγιο... για να φτιάξουν ατμόσφαιρα.

Στις 21:00 το βράδυ πλέον δεν κυκλοφορούσε κανένας. Στο εστιατόριο, σερβιτόροι και μάγειροι έχουν παρατήσει τους πελάτες τους και βλέπουν τον αγώνα. Οι πελάτες δεν νοιάζονται καθόλου. Βλέπουν τον αγώνα και αυτοί... Μια ολόκληρη πόλη σε κατάσταση αναμονής. Και μετά έρχεται το ξέσπασμα... Πέναλτι ο Καβάνι, 1-0. Η Γιουβέντους πιέζει για την ισοφάριση ενώ το παιχνίδι τελειώνει. Κάποιοι αισιόδοξοι έχουν αρχίσει ήδη τα βεγγαλικά και τα κορναρίσματα. Αντεπίθεση η Νάπολι, γκολ ο Χάμσικ, 2-0.

Χαμός!

Ήταν σαν να έχει ξυπνήσει ο Βεζούβιος. Όλος ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους με κορναρίσματα, βεγγαλικά και καραμούζες... Μετά τη λήξη του αγώνα, μια ολόκληρη σειρά από μηχανάκια βγήκαν στους δρόμους με τεράστιες σημαίες. Πάνω σε ένα μηχανάκι 3, μπορεί και 4 επιβάτες. Παιδιά ανεβαίνουν στα παράθυρα των αυτοκινήτων και πανηγυρίζουν, όλη η πόλη είναι στο πόδι!

"Είναι τρελοί" μου λέει ο ταξιτζής. "Έχουν τόσα προβλήματα και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο". Το ποδόσφαιρο όμως είναι κάτι που τους δίνει ελπίδα. Είναι κάτι που αποδεικνύει ότι η Νάπολι μπορεί να είναι νικήτρια, ότι ο νότος μπορεί να νικήσει τον βορρά. Η αξιοπρέπεια μιας πόλης και η ελπίδα μιας πόλης.

Επιτέλους νικητές! Επιτέλους εμείς οι από κάτω σηκώνουμε κεφάλι!

Forza!


by Kostas

1 σχόλιο:

  1. Forzaaaaaaaaa !!! Ο συντάκτης μας Κώστας βρίσκεται στη Νάπολι αυτές τις μέρες, έφερε γούρι στη μεγάλη ομάδα, που φέτος έκανε την καλύτερη της χρονιά από την εποχή του Μαραντόνα! Campioniiiiiiii !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή