Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Real Madrid - Bayern Munich 2-1 (1-3 pen.) (video)


Η Μπάγερν νίκησε 3-1 την Ρεάλ στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει τις εκτελέσεις των Ρονάλντο και Κακά, ενώ αστόχησε ο Σέρχιο Ράμος. Στον τελικό με Τσέλσι οι Βαυαροί στο σπίτι τους.

Η Μπάγερν απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Μπερναμπέου", επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 3-1 και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του Champions League.

Η "βασίλισσα" νίκησε με 2-1 στην κανονική διάρκεια του ματς, σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει και η ομάδα του Μονάχου στην πρώτη αναμέτρηση.

Το δύο γρήγορα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αρκούσαν στην Ρεάλ, καθώς ο Ρόμπεν μείωσε στο 27' με εκτέλεση πέναλτι και το σκορ δεν άλλαξε για να ακολουθήσει παράταση και πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι πρωταγωνιστής ήταν αρχικά ο Μάνουελ Νόιερ, καθώς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά, αλλά εν συνεχεία απέκρουσε και ο 'Ικερ Κασίγιας αυτές των Τόνι Κρόος και Φίλιπ Λαμ.

Μοιραίος ήταν ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος στην 4η εκτέλεση των γηπεδούχους ήταν απελπιστικά άστοχος και η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ήταν αυτός που ευστόχησε στην 5η εκτέλεση της Μπάγερν και την έστειλε στον τελικό του Μονάχου, όπου στις 19 Μαΐου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.


Για 4η φορά τελικός... εντός έδρας

Η Μπάγερν λοιπόν θα παίξει τελικό στην έδρα της, κάτι που συμβαίνει για 4η φορά στην ιστορία. Η Ρεάλ το 1958 στο "Μπερναμπέου" και η Ίντερ το 1965 στο "Τζουζέπε Μεάτσα", είχαν πάρει το τρόπαιο, ενώ το 1984 είχε χάσει η Ρόμα από την Λίβερπουλ στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Άλλες 8 φορές έχουν παίξει τελικό ομάδες στην χώρα τους, αλλά όχι στην έδρα τους, ούτε καν στην πόλη τους συγκεκριμένα. Για την ιστορία, τις 5 έχουν νικήσει ('68 ManUtd, '72 Άγιαξ, '78 Λίβερπουλ, '96 Γιουβέντους, '97 Ντόρτμουντ) και έχουν χάσει 3 ('56 Ρεμς, '86 Μπαρτσελόνα, 2011 ManUtd).

Ο 9ος τελικός για Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στον τελικό του Champions League μετά από δύο χρόνια, καθώς το 2010 είχε χάσει από την Ίντερ.

Αυτός θα είναι ο 9ος τελικός στην ιστορία των Βαυαρών, οι οποίοι έχουν 4 τρόπαια (1974, 1975, 1976 και 2005), ενώ η Τσέλσι έχε μόνο έναν τελικό, χαμένο το 2008 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι απουσίες την 19η Μαΐου

Λόγω καρτών για την Μπάγερν θα λείπουν στον τελικό οι Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο και Μπάντστουμπερ, ενώ για την Τσέλσι οι Τέρι, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες και Ραούλ Μεϊρέλες.


Glenti comment: Όταν βγήκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών, όποιος ισχυριζόταν ότι ο τελικός θα είναι Μπάγερν - Τσέλσι θα τον έλεγαν τρελό. Αν έχεις, όμως, τύχη διάβαινε! Η Μπάρτσα και η Ρεάλ έτυχε να παίξουν το μεταξύ τους ματς ανάμεσα στους δύο ημιτελικούς και αυτό ήταν το μεγαλύτερο ευτύχημα για τους αντιπάλους τους. Πάντως, πρέπει να πούμε ένα μπράβο και στη Μπάγερν που σήμερα έπαιξε καλύτερα από τη Ρεάλ μέσα στην έδρα της και που έφτασε για 9η φορά σε τελικό.


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Σέρχιο Ράμος εκτέλεσε, ίσως, το χειρότερο πέναλτι που έχω δει ποτέ σε υψηλό επίπεδο. Συναγωνίζεται μόνο αυτό του Μπέκαμ με την εθνική Αγγλίας. Μεγάλη στεναχώρια χθες, για τον γνωστό λόγο: λόγω της λατρείας στον Ζοσέ! Ειδικά στο τέλος, που τους εμψύχωνε και που ήταν γονατιστός όταν εκτελούνταν τα πέναλτι, ήταν γι' άλλη μια φορά φοβερός. Κριστιάνο, μεγάλος λούζερ όπως πάντα στα πέναλτι. Αγαπάμε και Ίκερ... Chelsea τώρα με τρέλα στον τελικό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή