Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Frida - "La Llorona / Burn It Blue" (soundtrack)


Ομολογώ πως πριν βγει η ταινία δεν την ήξερα την Frida. Από τότε, όμως, που τυχαία επέλεξα να τη δω, τρέφω τεράστιο σεβασμό γι' αυτήν τη γυναίκα, τόσο για τη ζωή της όσο και για το έργο της. Η Frida Kahlo (Ιούνιος 1907 - Ιούλιος 1954) ήταν καλλιτέχνης, επαναστάτρια και πάνω απ' όλα γυναίκα με πάθος για τη ζωή. Θεωρώ πως η Frida θα έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς για κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της.

Η ταινία είναι βιογραφική και κατατάσσεται - κατά την ταπεινή μου άποψη - στις top 5 ταινίες γενικώς. Αρχικά, η ερμηνεία  της Salma Hayek είναι καθηλωτική! Ωστόσο, και οι υπόλοιποι ηθοποιοί δεν πάνε πίσω. Έχει φοβερή φωτογραφία, σκηνοθεσία, κοστούμια και, κυρίως, μουσική. Μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω ένα τραγούδι απ' αυτήν την ταινία και έτσι επέλεξα δύο, που θεωρώ ότι είναι τα καλύτερα (με πολύ μικρή απόκλιση από τα υπόλοιπα). Απολαύστε υπεύθυνα!

Chavela Vargas - "La Llorona"



Caetano Veloso & Lila Downs - "Burn It Blue"


3 σχόλια:

  1. ομολογώ ότι δεν έχω δει την ταινία ακόμα. σίγουρα θα τη δω κάποια στιγμή γιατί η πρωταγωνίστρια έχει το ίδιο όνομα με τη γιαγιά μου! πολύ όμορφη μουσική και πολύ ωραία η παρουσίαση της από τη Δανάη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to 3ereis oti paraligo i fajita na onomastei frida k askise veto o balaskas oti etc lene tin giagia sas k den i8ele na vgalume k to skili etc ?! trivia !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρελό trivia! και σωστό βέτο! χαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή