Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"Δώσε σημασία" by Sissy


Χαιρετώ! Aυτήν τη φορά ορμώμαι από τα όσα βλέπω να συμβαίνουν γύρω.

Όχι, δεν θα διαβάσετε άλλη μια άποψη για την κρίση την οποία διανύουμε, τις κακουχίες, την τιμή του καφέ, της βενζίνης και τα ήθη και τις αξίες που παρακμάζουν...

Τα όσα βλέπω είναι λιγότερα χαρούμενα πρόσωπα, έναν μακρύ "χειμώνα" που δεν λέει να φύγει και γκρίνια, τρομολαγνεία και κατάπτωση στα περισσότερα πεδία της ζωής μας.

Μα, ορκίζομαι, οι φόβοι μου με έπνιγαν, τα άγχη μου με καταδίωκαν και 'γω αρεσκόμουν να παριστάνω την χαριτωμένη. Ώσπου μια μέρα... λίγο πριν ή λίγο μετά το άγιο Πάσχα, φωτίστηκα... και στο μικρό μου μυαλό έπαιξαν δύο τραγούδια back to back... soundtrack!

Λατρεμένος Μουζουράκης...



Επίκαιρο!


Και κάπως έτσι "μπήκε η άνοιξη" και - με λίγη παραπάνω σκέψη - το κοντέρ μου κατέβασε ταχύτητα, τράβηξε χειρόφρενο και πήρε χρόνο και αποφάσεις...

Βοήθησαν μερικές συναντήσεις - συζητήσεις με φίλους που αγαπώ, γνωστούς που θαυμάζω και θα τους κάνω φίλους, μερικές λιακάδες 6 το πρωί που ξεκινάω τις μέρες μου και κάτι χαμογελαστοί συνάδελφοι που, όταν όλα πάνε στραβά, δίνουν σημασία και... το κλικ έγινε!

Αν διαβάζεις ακόμα και δεν χαζεύεις τον ωραίο καιρό από το παράθυρο, αν δεν έκλεισες το PC σου για να ρουφήξεις μια γουλιά καφέ... ένα σου λέω ένα...

Χέστηκα (συγνώμη κιόλας, είμαι και Κιουρία!) για τα δεινά που μου πιπιλίζουν το μυαλό ότι έρχονται, που φυσικά λεφτά δεν υπάρχουν και που δεν έχω λύσει κανένα πρόβλημα μου προς το παρόν (τα γνωστά σε "-ικά" προβλήματα: βιοποριστ-ικά, επαγγελματ-ικά, γκομεν-ικά κτλ.), άσε που θα γίνουν και εκλογές, που άδεια (μεσοπρόθεσμο) και σύνταξη (μακροπρόθεσμο) δεν βλέπω να παίρνουμε και φέτος, που οι γύρω μου γκρινιάζουν, που το ζώδιο μου δεν προβλέπει κάτι καλό εδώ και μήνες, που τα νεύρα μου γαϊτανάκι πλέκουν, που, που, που, που... Βάλε και 'συ τα δικά σου να, γίνουν πολλά !!!

ΣΤΟΟΟΟΠ !!!

Θα δώσω σημασία εκεί που θέλω εγώ και αποφάσισα: "ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" !!!

Λοιπόν:

1. Γκρίνια Στοπ.

2. Θα είμαι κινητή διαφήμιση οδοντόπαστας.

3. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διευκολύνω και να ομορφύνω την ζωή των 5 - 10 - 20 - 100 ανθρώπων που συναναστρέφομαι και εκτιμώ. (Αν έχετε 1.596 φίλους στο fb και σας ακολουθεί ένα κοπάδι στο twitter, δεκάρα μη δώσετε σε μένα την ξεμωραμένη)

4. Θα δώσω σημασία για να ΔΩ επιτέλους και να πετάξω τις μυωπικές μου διόπτρες που τα  στρεβλώνουν όλα.

Γιατί Η ΣΚΕΨΗ αγαπούλες είναι ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΑ! Και επειδή η ζωή είναι παράσταση, κάθε μέρα αλλάξτε σενάριο και πρωταγωνιστές αν χρειάζεται...

Συν Αθηνα και χειρα κίνει βοά η φιλόλογος μέσα μου αλλά, σε εποχές που γ@#%μπιιιιιιιιπ ο Δίας (μόνο αυτός, εμείς οι υπόλοιποι αφήκετε τα), μην περιμένεις την Αθηνά, κούνα το κουλό σου και το κεφάλι σου επίσης !!!

Τι μάθαμε σήμερα; Η κυρία μας έκανε επανάληψη και την επόμενη θα βάλει test - μην διαβάζεις καθημερινά, μόνο τα SOS! Γράψε σενάριο με ανοιχτά βιβλία και θα κλείσω το μάθημα λέγοντας: "τα συναισθήματα δεν είναι δικά μας, ανήκουν σ' εκείνον που μας τα προκαλεί".

ΟΠΟΤΕ;
Εγώ Θέλω. Εσύ Νιώθεις;


Κατάλαβες τώρα γιατί πρωτοπορώ και στο δίνω με ήχο και εικόνα;

Γιατί είναι και το άλλο:


Τέλος - και μετά απ' όλα αυτά που τσουβαλιαστά παρέθεσα σ' ένα ξέσπασμα  Θυμήσου:


Σας φιλώ και η ζωή είναι μικρή (24/6 γίνομαι 26 και σε 1 ολυμπιάδα - είναι ο τρόπος που μετράμε στην παρέα την ηλικία - 30) όποτε:

Δώσε σημασία και ίσως να δεις
πως υπάρχουν πράγματα που αξίζει να ζεις!


by Sissy

3 σχόλια:

  1. η σκέψη είναι δράση σε πρόβα, αλλά δεν είναι τίποτα χωρίς την παράσταση! οπότε... go for it ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τονωτικό φουλ.
    αισθάνομαι ήδη άλλος άνθρωπος!
    α, τί καλά, φιλιά.
    το keep kalm το λέω ευθαρσώς θα το "τσιμπήσω" να το βάλω μια απ τις προσεχείς μέρες στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα... καλά θα κάνεις Summertime Blues!

    ΑπάντησηΔιαγραφή