Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Google και Θόδωρος Αγγελόπουλος!

Με αφορμή την ημερομηνία γέννησης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η κεντρική σελίδα της Goggle φέρει σήμερα, Παρασκευή 27/4, ελληνικό έψιλον και ένα σκίτσο με την φιγούρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που έφυγε ξαφνικά, τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου.


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, λοιπόν, φιγουράρει ως σκίτσο με ελληνικά χρώματα, στο doodle της Google, καθώς γεννήθηκε στις 27 Απριλίου.

Για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από τη γέννηση του πιο αναγνωρίσιμου στο εξωτερικό Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, και με πρωτοβουλία της οικογένειάς του πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμήν του, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 38).

Πιο συγκεκριμένα η διοργάνωση ανήκει στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και στο Μουσείο Μπενάκη, με τη συνεργασία του Ωδείου Αθηνών και πραγματοποιείται την Παρασκευή 27/4 στις 19.30.

Αντί γενεθλίων θα πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι προς τα πίσω, ξεκινώντας από την "Άλλη θάλασσα" και φτάνοντας στους "Forminx" - την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, το φιλμ της οποίας έχει χαθεί. Ένας συνεργάτης από κάθε ταινία θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικότερου Έλληνα σκηνοθέτη.

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι μουσικοί Ναταλία Μιχαηλίδου, Ανδρέας Τσεκούρας, Βαγγέλης Χριστόπουλος και η ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών. Οι σκηνοθέτες Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δήμος Αβδελιώδης, Γιάννης Σολδάτος. Οι συνεργάτες του: Γιώργος Αρβανίτης, Ελένη Καραίνδρου, Γιώργος Παπαλιός, Ιουλία Σταυρίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Τάκης Κατσέλης, Μαργαρίτα Μαντά, Γιάννης Τσιτσόπουλος, Στέφανος Δανιηλίδης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μάνια Παπαδημητρίου, Ηλίας Λογοθέτης, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Τάνια Παλαιολόγου, Μισέλ Δημόπουλος, Δημήτρης Σοφικίτης, Γιώργος Ζιάκας, Λουκιανός Κηλαϊδόνης, Εύα Κοταμανίδου, Θοδωρής Κατσαδράμης


πηγή: news.in.gr

2 σχόλια: