Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"Ύπνος δεν με πιάνει..." by Yanka (part 2)

Ύπνος δεν με πιάνει, κάτι μου 'χεις κάνει (part 2).


Ασχέτως των πολιτικών πεποιθήσεων της στήλης (οι οποίες φαντάζομαι είναι γνωστές), κατ' εμάς το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν εις το υπόλοιπο, μηδέν και στο πηλίκο. Γιατί, θα μου πεις; Ο άνθρωπος (βλ. κύριος Λουκάς), είναι επιστήμων, και μάλιστα, εκτός αυτού, έχουμε νέο κυβερνητικό σχήμα. Βρε πες μας τι πίνεις, και δεν μας δίνεις.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΧΡΥΣΕ ΜΟΥ; Εδώ σου λέει κράτησαν τον Ασθενή και τον "μαζί τα φάγαμε (αλλά εγώ πάχυνα)" γιατί ήταν αποτελεσματικοί. Θα γελάσω με τρόπο, για να μην κάνω ρυτίδες. Βρε, είστε με τα καλά σας; Τα ίδια μέτρα που θα έπαιρνε η κυβέρνηση του Geoffrey, τα αυτά και - πιθανολογώ τρις χειρότερα - θα λάβει και ο Δήμιος (σ.σ. και πράγματι έτσι συνέβη)!

Γελώ στη σκέψη ότι οι "δημοσκοπήσεις" δείχνουν πως το 70% και πλέον των Ελλήνων είναι ευχαριστημένοι με την τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου και τη νέα κυβέρνηση. ΜΑ, ΜΕ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ; Προ Λουκά, πεθαίναμε. Μετά Λουκά θα έχουμε ήδη πεθάνει, θα έχουμε κλείσει χρόνο και θα πηγαίνουμε για τα δίχρονα.

Μέσα όμως στην γενική κατήφεια και απαισιοδοξία, ένας άνδρας θα φέρει αυτό που ο Λαός λαχταρά από το 1453... Και το όνομα αυτού... Άδωνις !!! Επιτέλους Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η.

Γιατί, ναι, πληρώθηκε ο χρόνος. Τώρα που ο Κύριος της Κυρίας, επήρε (έστω και ως υφυπουργός) το υπουργείο Ναυτιλίας και θα επιληφθεί όλων των πλεούμενων, τίποτα δεν μας εμποδίζει πλέον από το... ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Γιατί όχι, δηλαδή; "Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι".

Βέβαια ο Έλληνας Φύρερ, δεν ευχαριστήθηκε πολύ, καθότι η στελέχωση της νέας κυβέρνησης δεν είχε αρκετό πατριωτισμό (ΛΑΟΣ). Είχε άλλα όνειρα (ναι, είχε και αλλά εκτός από το να εξολοθρεύσει όλους τους αλλοδαπούς, ομοφυλόφιλους, άσπρους - μαύρους, Πορτογάλους*, ανθέλληνες, κτλ.). Ήθελε να δει στη νέα Κυβέρνηση περισσότερα στελέχη από την "πλέον" δημοκρατική παράταξη του Συναγερμού. Έτσι τοποθετήθηκαν μερικά ακόμα στελέχη, για να χουμε και 'μεις να γέλαμε (και να κλαίμε ενδεχομένως).

Τα παιδια του όμως, τα ίδια του τα σπλάχνα, που τα ταχτάριζε στα γόνατα του επί 10 χρόνια στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, του την "έκαναν". Τον διπλοσταύρωσαν, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, και απεμπόλησαν στη ΝΔ. Τι του λείπει τώρα του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι, που λέει και η γιαγιά μου.

Πολλά πράγματα άλλαξαν επί της βασιλείας του Δήμιου. Πρώτα - πρώτα, νέα κόμματα θα δημιουργηθούν. Από τη χαρά μου, ούτε να γράψω δεν μπορώ, έχω πάθει μερική παράλυση. Νέο κόμμα η Κατσέλη με τον Χάρη (αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε ότι θα ονομαστεί Κοινωνική Συμφωνία), νέο κόμμα και ο μπροστάρης της επανάστασης Πάνος (ο) Καμμένος, ο οποίος κατά τα λεγόμενα μελών του ΛΑΟΣ είναι επικίνδυνος Κομμουνιστής!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. Το επικίνδυνος να το δεχθώ. Τι άλλο όμως θα ακούσω η έρημη; Βέβαια εντάξει, εδώ που τα λέμε, σε σχέση με το Μάκη Βορίδη, ε, ναι, ο Καμμένος είναι ο ελληνοποιημένος Τσε. Κάνει και παρέα με την Κουντουρά, και έχει πιάσει τον παλμό της νέας (;) γενιάς. Εμπρός λοιπόν να γίνουμε όλοι μοντέλα. Και γιατί όχι; Γιατί να μην γίνουμε; Μπορούμε, δεν μπορούμε; Εδώ καμωνόμασταν 15 χρόνια ότι έχουμε πλεόνασμα στον ισολογισμό του κράτους (και μας πίστευαν), το catwalk θα μας πτοήσει;

Τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές, παραδέχομαι ότι μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Δήμιος, δεν πληρώνεται. Να τον επικροτήσω; Ουφ, δύσκολα μου βάζεις. Ε, δεν μπορώ, και που δεν πληρώνεται; Και σε live S&M SHOW να πας, άμα γουστάρεις να ρίχνεις ψιλές, θα πληρώσεις, δεν θα σε πληρώσουν... Δεν ξέρω... Μάλλον είναι υπερβολή η εικόνα που έχω σχηματίσει για την διακυβέρνηση του Λουκά... μα, να, τον οραματίζομαι leathered να δίνει εντολές !!!

Εν τω μεταξύ, αυτούς τους μήνες της απόλυτης απελπισίας και των δανειακών συμβάσεων, η ζωη στον μάταιο τούτο τόπο συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Άδεια είναι τα μικρομάγαζα που δεν έχουν ενταχθεί σε πολυεθνικούς ομίλους (ονόματα δεν λέμε), στους δρόμους επικρατεί το χάος, και κάθε δεύτερο παγκάκι είναι "κατειλημμένο". Όσα καταστήματα έκλεισαν, κατά έναν παράδοξο, ομολογώ, τρόπο, αντικαταστάθηκαν από ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού. Τι είναι θα μου πεις αυτά; Αυτά αγαπητέ είναι σημάδια των καιρών, αποτέλεσμα της κρίσης. Έχεις στο ντιβανομπάουλο 3 καδένες της θείας σου; Τώρα μπορείς να τις ανταλλάξεις και να πάρεις μετρητά. Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τους Ινδιάνους και τον χρυσό τους.

Τους βρήκαν οι Αποικιοκράτες αθώους και σε ανάγκη και τους πάτησαν στο λαιμό. Αν ένιωθα λίγο Ινδιάνα (από τότε που είδα την Ποκαχόντας για πρώτη φορά στο σινεμά), ε, μετά την επέλαση των φραγκοφονιάδων σιγουρεύτηκα! Γιατί, τελικά, όσοι διαμαρτύρονται για την ραγδαία ανάπτυξη αυτού του είδους των επιχειρήσεων, άδικο δεν έχουν. Είναι, πράγματι, ξεκάθαρη προσπάθεια εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της ανάγκης. Ανταλλάζουν τις όποιες αναμνήσεις μπορεί να έχεις με ασύμφορο και πενιχρό αντίτιμο. Όμως, ποιος θα τους αμφισβητήσει; Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι, έτσι;

* διότι τους φθονεί που χειρίζονται καλύτερα την κρίση από εμάς

(Συνεχίζεται, αν ζούμε μέχρι τότε)



by Yanka

3 σχόλια:

  1. πολύ ξεχωριστό και απολαυστικό και το 2ο μέρος! απ' όλο το κείμενο ξεχωρίζω περισσότερο την τελευταία παράγραφο. μπράβο Yanka ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιθεση σ'ολα τα μετωπα, επιιιιιθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή