Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Soccer team of the year? APOEL Nicosia!



Στο δίλημμα Μπαρτσελόνα ή ΑΠΟΕΛ, το Reuters επιλέγει τη δεύτερη. Το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων παγκοσμίως, εξαίρει την φετινή πορεία της ομάδας της Λευκωσίας και την επιλέγει ως την καλύτερη ομάδα του 2011.

Αναλυτικά το άρθρο, που δημοσιεύεται στην στήλη Left Field, του Reuters:

"Εντάξει, εντάξει ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς αυτήν τη στιγμή θα φωνάζετε "και τι θα γίνει με την Μπαρτσελόνα;", όμως εκείνοι παίρνουν τόσα πολλά εγκωμιαστικά σχόλια, έτσι σκέφτηκα ότι μπορώ να αντιπαραθέσω μια άλλη θέση.

Ναι, οι πρωταθλητές κόσμου, πρωταθλητές Ευρώπης και πρωταθλητές Ισπανίας - η Μπάρτσα - ήταν φανταστική και αργότερα ίσως μπορούμε να πούμε ότι ήταν η καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα που υπήρξε ποτέ.

Όμως, δεδομένου ότι έχουν τον Λιονέλ Μέσι - που επίσης αργότερα θα μπορούμε να τον βλέπουμε ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ιστορίας - το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη, τεράστιο οικονομικό μέγεθος, την βάση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής ομάδας της Ισπανίας και έναν οργανισμό που αυτοαποκαλείται "περισσότερο από μια ομάδα", η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε ούτως ή άλλως να είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Θα έπρεπε να είχαν κερδίσει περισσότερα από τέσσερα Ευρωπαϊκά τρόπαια, τρία από τα οποία ήρθαν στα τελευταία πέντε χρόνια. Και κατ' ακρίβεια, η Μπάρτσα δεν είναι στην κορυφή του Ισπανικού πρωταθλήματος με την διακοπή του χειμώνα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι τρεις πόντους μπροστά.

Ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, την ίδια ώρα, δεν έχει μεγάλες προσδοκίες.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καν πρωταθλητής το 2010 και έπρεπε να ξεπεράσει τρεις άλλες ομάδες της Λευκωσίας - αυτά είναι πολλά ντέρμπι - για να κερδίσει το πρωτάθλημα τον Μάιο.

Έπειτα ήταν ενθουσιασμένοι μόνο και που κατάφεραν να μπουν στους ομίλους του Champions League μετά από τρεις προκριματικούς γύρους.

Για μια τόσο μικρή ομάδα από μια ποδοσφαιρικά μικροσκοπική χώρα, το να μπει στους ομίλους αλλά και να φτάσει στους 16 στην κορυφή του ομίλου της, δεν ήταν κάτι λιγότερο από θαύμα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τερμάτισαν πάνω από την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πόρτο και τους πρώην κυπελλούχους UEFA, Ζενίτ και Σαχταρ.

Η πρώτη Κυπριακή ομάδα που έφτασε στην φάση των knockout δεν έχει μεγάλα ονόματα, μονάχα μια απέραντη θέληση να κερδίζει και ένα τεράστιο ομαδικό δεσμό.

Μην τους περιμένετε να σταματήσουν απέναντι στην ασυνεπή Λυών... Εύκολα μπορούν να πραγματοποιήσουν άλλη μια έκπληξη, συνεπώς αξίζουν να βρίσκονται μαζί με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, ως οι καλύτερες ομάδες της χρονιάς".

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Reuters


πηγή: kerkida.net

1 σχόλιο: