Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στη Συρία οι Άραβες παρατηρητές

Στη Συρία οι Άραβες παρατηρητές - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.

Η αποστολή των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου άρχισε την περιοδεία της στην πόλη Χομς που αποτελεί επίκεντρο της συριακής εξέγερσης.

Τουλάχιστον 20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη, στην πόλη Χομς, καθώς η αποστολή των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου άρχισε την περιοδεία της στην πόλη που αποτελεί επίκεντρο της συριακής εξέγερσης, ανακοίνωσαν Σύροι ακτιβιστές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση πραγματοποιείται στη Χαλιντίγια, μία από τις τέσσερις συνοικίες της Χομς που βομβαρδίσθηκαν ανηλεώς τις τελευταίες ημέρες από τα συριακά τανκς. Τουλάχιστον τριάντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της χθεσινής ημέρας στην πόλη Χομς.

Η ομάδα των Αράβων παρατηρητών επισκέπτεται σήμερα την πόλη για να διαπιστώσει εάν το συριακό καθεστώς εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου.

Οι παρατηρητές συναντήθηκαν με τον κυβερνήτη της πόλης και το τηλεοπτικό δίκτυο Dunia TV μετέδωσε την είδηση χωρίς να δείξει εικόνες.

"Η αποστολή επιθεωρεί τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι τρομοκρατικές οργανώσεις στο Μπαμπ Σμπάα και συναντάται με έναν από τους απαχθέντες και με οικογένειες μαρτύρων", μετέδωσε το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο.

Επίθεση σε αγωγό φυσικού αερίου

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τρομοκράτες επιτέθηκαν σήμερα, Τρίτη, σε αγωγό φυσικού αερίου κοντά στη Χομς και ότι συριακές δυνάμεις σκότωσαν αρκετά μέλη μιας "ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας" που επιχείρησαν να εισέλθουν στο συριακό έδαφος από την Τουρκία.

"Ένοπλη τρομοκρατική ομάδα προέβη σε δολιοφθορά σε αγωγό φυσικού αερίου κοντά στο Ραστάν της επαρχίας Χομς", τόνισε το πρακτορείο σε κείμενο που δημοσίευσε στον ιστότοπό του.

Ο αγωγός αυτός υπήρξε αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες στόχος επιθέσεων.

Το SANA μετέδωσε επίσης ότι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αρκετούς ενόπλους και κατέσχεσαν όπλα, πυρομαχικά, επικοινωνιακό εξοπλισμό, στρατιωτικές στολές και πλαστές ταυτότητες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


πηγή: kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου